Stupid Americans



Visst är det kul att få sina förutfattade meningar bekräftade...?

ang. mönstringen

så gick det inte så bra som jag hade hoppats. men jag hade kul iallafall. träffade en massa nya människor. så det var en upplevelse i sig. vart ganska rörigt när jag kom ner till stockholm igår. kom runt 10.15. så skulle man ta sig bort till mönstringskontoret i Täby. jag hade problem nog att hitta en bankautomat och att hitta T-banan. men så fort jag hittade bankautomaten så såg jag en skylt där man skulle gå ner för ett par trappor, så kom man till T-banan. och framför mig i kön när jag skulle gå igenom vafan det nu heter, så upptäckte jag att det var två killar som oxå skulle mönstra, så jag tog sällskap med dom, och det visade sig att dom var hemifrån Falun. så man kan säga att dalarna intog stockholm igår. men det måste ha sett ganska roligt ut, 3 stycken bonnläppar från vischan med noll lokalsinne i storstaden. men det var ju tur då att man hade mål i mun, och inte var rädd för att fråga. Men ändå ska man ju vara försiktig. och i vissa lägen så gäller det nog att vara fräck nog att tjuvlyssna och fråga, fast man inte har med saken att göra. Men hur som helst så gick det bra. vi från dalarna tog då t-banan mot mörby centrum, gick av vid tekniska högskolan, böt och gick till Roslagsbanan, och åkte nästan hela vägen till sluthållplatsen, vi gick av vid Näsby Allé. Sen gick det bra på hemresan oxå, men då var det rusning, så det var en häftig upplevelse bara det, att uppleva stockholm under rusningen. Men det var ingen idé att stressa, för då är det som gjort att irra bort sig i stockholm. man ska inte vara stressad alls, om man inte kan stockholm innerstad, och jag har inte en sportslig chans att kunna stockholm innerstad med tanke på att jag aldrig varit i stockholm tillräckligt mycket för att kunna lära mig hitta. Men man är ju från vischan. och på vischan finns det inte en jävel som stressar. inte på samma sätt som i stockholm. vi 3, vi lullade på i vårt eget tempo och stressade inte alls, medans alla 99-or till hönshjärnor stressade utav bara fan...

Mönstringen gick inte som jag hade tänkt mig. Men det kanske var bra å. Får inte göra lumpen. fick bara en 1:a på styrkeprovet, men till mitt försvar så hade jag inte rätt teknik för att lyfta den där grejen. när man har problem med att svanka, det vart nästan så man gjorde tvärtom mot vad den där sköterskan sa att man skulle göra. så gjorde jag teoretiska provet. så var det hörsel och syntest. men det gick åt helvete när jag kom in till doktorn. det var pga att det var oklart om jag hade nån reumatisk sjukdom eller ej, eller om det berodde på hormoner, eftersom jag har så ont i lederna väldigt ofta.

Det som var lite skevt/konstigt när man kom ner till stockholm var att man såg nästan ingen arbetarklass, dom flesta jag såg iallafall verkade vara ganska rika. typ snobbar, men ändå inte riktigt tillräckligt snobbiga.

aja... ska vara uppe en stund till och vänta och se om E loggar in på msn, annars går jag och lägger mig snart... E jobbar kväll som vanligt antar jag... han brukar köra kvällar och slutar kanske runt midnatt...

Reglerna... Watch, Listen, Learn..



Lär dig dom, Lev efter dom...

True Colours


Anastasia



Nån som kommer ihåg det här klippet från filmen Anastasia?

Winnerbäck


jag skulle vakna mitt i natten och gå upp och ta en långpromenad
jag skulle låta blicken möta andra ögon i en främmande stad
jag skulle inte ha så bråttom med att träffa nån ny
jag har rätt mycket med mig själv precis som du
jag skulle andas i det tomrum som blev över
om du lämnade mig nu
jag skulle sitta på ett tåg mot Paris och låta Stockholm va
jag skulle få den tiden över för mig själv
som jag sagt att jag vill ha
jag skulle unna mig att drömma hundra mil genom Europa
om en främling lika tillitsfull som du
jag skulle pröva mina läppar mot nån annan
om du lämnade mig nu
jag skulle kunna leva utan den där blicken
som får mig ur balans
jag skulle sakna den där stunden som vi har
när vi till slut har blivit sams
jag kanske skulle söka upp kontakter som jag tappat
som jag varit med förut nånstans
jag antar det finns nån du skulle ringa
om jag inte fanns
jag kanske skulle leta upp nån yngre
som en fjäder i hatten
det skulle bli för tomt om ingen fanns där
som värmde mig i natten
men jag skulle aldrig ha tålamod nog
att bli förstådd
ingen känner mig
så väl som du
jag skulle fastna i min ensamhet igen
om du lämnade mig nu

mina favoriter just nu på youtube







Test

Testar att lägga in ett videoklipp från Youtube, få se om filmen dyker upp eller inte

Svenskt beteende på bussen

Någon som känner igen sig i texten om Svenskarnas Asociala beteende? en rapport jag skrev i trean i kursen: Sociologi.


Jag har funderat länge på hur folk beter sig på bussen. Hur folk har betett sig, och hur folk beter sig nu för tiden på bussen. Jag har funderat på om det skiljer sig från var man bor, hur folk beter sig. Sen kan man ju diskutera varför folk beter sig som dom gör på bussen.

Jag har funderat på varför människor har ett överlag ganska asocialt beteende på bussen, och jag har funderat på varför folk har det, och varför det är så få som har reagerat på det tidigare.


Hur beter sig folk på bussen?

Varför beter sig folk som dom gör på bussen?


Jag har i stort sett bara använt mig av egna fältstudier. Och nån Blogg som nån har skrivit för att illustrera beteendet i Finland.

Jag har kollar mest på hur folk beter sig när dom går på bussen. Och sen har jag i stort sett bara gått till mig själv för att se hur folk beter sig på bussen, var man sätter sig, och sådant.


Jag har nästan jämt fascinerats av det asociala beteendet som har växt fram ju längre in i detta årtusende vi kommer. Man behöver bara se tillbaka till 60-talet, så ser man att man var mer social på bussen. Men nu är dom flesta asociala på bussen.



Vinter... Ah, denna underbara årstid, källa till så många intressanta observationer av mina kära landsmän! Jag har inte undersökt saken, men jag tycker att skandinaverna blir om möjligt ännu mer osociala och kommunikationsmässigt hindrade när de inte bara måste dras med sitt tungsinne utan också lager av vinterkläder. Eller kanske de bara är blyga? Det var en svensk som sade så i en intervju i tidningen nyss, "finnar är om möjligt ännu blygare än svenskar". Kanske det är så.

Hur som helst. Jag fascineras av det skandinaviska bussbeteendet. Scen: busshållplats, tidig morgon. Folk anländer knäpptysta, en efter en. De liksom bara materialiseras där, utan ett ljud. Bilar susar förbi, svisch. Ingen säger något. Ingen rör sig. Om det råkar sig så att några känner varandra så märks det på sin höjd på dämpade hummanden och spridda mummel.

Så kommer en buss, och då. Då blir det liv. Alla rycks ur sin dvala, alla rör sig på en gång mot en gemensam punkt där bussen kommer att stanna. Bussdörren pyser upp och lämlarna väller in. Observera några förhållningsregler i detta skede: Det är absolut förbjudet att titta på eller (hemska tanke!) Prata med de övriga påstigande. Först på får sitta först och det är allt som räknas. Kontakten med chauffören bör vara minimal. Utländska chaufförer som söker ögonkontakt ska inte uppmuntras. Väl inne i bussen är det önskvärt att anta bekymmersrynka om det skulle råka vara så fullt att man måste sitta bredvid någon. Observera särskilt att det är mycket olämpligt att slå sig ner bredvid någon om det finns helt tomma bänkar. De måste ovillkorligen fyllas upp först. Signalera tydligt att du endast sätter dig bredvid någon för att du måste, gärna genom att på alla sätt undvika att uppmärksamma denna persons existens. Respektera dem som envist låter sin väska ta upp en plats i en överfull buss - det finns säkert en godtagbar orsak till det, så det vore synnerligen oartigt att anta att ditt behov av att sitta är större än väskans behov av en plats. Stå tyst. Undvik ögonkontakt.

Ja, så kommer då det verkligt avgörande ögonblicket: avstigningen. Här bör största noggrannhet iakttas, har jag lärt mig. Det är en hel vetenskap att stiga av en buss på rätt sätt i detta land. Regel nummer ett, som för övrigt gäller samhället i stort, är: tala aldrig med någon du inte känner. De enda som talar med okända är alkoholister och galningar. Använd i stället de nationellt accepterade signalerna för att din hållplats närmar sig. De är som följer:

1. Anta en mer upprätt hållning.

2. Plocka med din kasse.

3. Ta på dig vantarna.


Om din bänkgranne är en normalt begåvad person har han för länge sedan förstått vad du vill säga, och kommer ljudlöst, med blicken i fjärran, att glida upp från sin plats när bussen saktar in. Voilà, en lyckad bussresa à la Scandinavia är slutförd.

Nu finns det förstås pappskallar som sitter i sin egen värld, eller kanske bara annars är dumma i huvudet. De behöver ytterligare signaler.


4. Sträck dig mot bussens pling-knapp.

5. Fortsätt att luta dig mot mittgången efter att du tryckt på knappen.


Endast i yttersta nödfall bör du behöva frasen "jag ska gå av" "anteeksmäjäisinpoistäs" som kan tillämpas på de mest trögfattade medresenärerna.

Så här bör det gå till, enligt mina empiriska studier under år av bussresor i olika delar av detta förfrusna land. Och nu, nu ska ni få en inblick i precis hur djävulsk jag är.

Jag vägrar följa dessa regler. Jag gör inte det. Jag har bildat min egen lilla enpersonsgerilla som kämpar emot murmelbeteendet och saboterar det. Jag hälsar på chaufförerna! Jag ler mot den jag sätter mig bredvid! Jag väntar med att stiga upp tills jag fått ögonkontakt med typen som flåsar mig på axeln för att få klättra över mig i sin iver att komma ur bussen! Jag ler mot den jag måste be stiga upp för mig, och säger tack när de stigit upp och släppt mig förbi! Jag kämpar emot!


En enkel studie av svenskt bussvett ... Och varför sitter ni ytterst på sätet?

Vi svenskar är som bekant kända för att vara ganska stela, torra och blyga. Är det någon gång jag verkligen kan hålla med om det så är det när jag åker buss.

Eftersom jag har åkt buss till och från skolan sedan jag gick i nian har jag haft gott om tid att observera typiskt svenskt bussbeteende. Jag tänkte lite kort beskriva de mest tydliga tendenserna i svenska bussvanor.

För det första, om du åker buss ensam, ska du också låtsas som du är helt ensam på bussen. Även om den är proppfull med folk. Titta inte på någon. Om du har väldigt mycket lust att titta på någon, så gör det så diskret som möjligt och titta bort och se oskyldig ut om personen du kollat på skulle råka märka det.

Det betyder naturligtvis också att du inte ska prata med någon om det inte är absolut nödvändigt. Framför allt betyder det att du inte ska sitta bredvid någon du inte känner om det inte är så fullt på bussen att det är absolut nödvändigt.

Om du har blivit tvungen sitta bredvid någon ett tag, och det sedan blir lediga platser i bussen, flytta på dig kvickt som attan. Sitt inte bredvid en okänd människa en minut för länge om det går att byta plats.

Det här var knappast en nyhet för någon. Pensionärer, barn och fyllegubbar är dock, som vi alla vet, undantag från de här reglerna. Det får man ha överseende med.

Själv har jag inte så mycket emot att det är så här. Jag erkänner till och med att jag uppfyller alla dessa kriterier när jag åker buss. Jag vill helst sitta ensam i ett hörn med mina hörlurar och slippa artighetskonversera. Men dock tycker jag att det är helt okej att prata lite grann med busschauffören.
Men jag är åtminstone medveten om mitt asociala beteende, och jag försöker svara snällt och artigt om någon pensionär börjar prata med mig.

Det jag tycker är lite läskigt, är såna som tar allt det här på för stort allvar. Mest av allt stör jag mig på folk som sitter ytterst på sätet. Jag förstår inte vad det ska vara bra för. I mina ögon är det aldrig rättfärdigat att sitta ytterst på sätet.
Vad jag kan förstå, så gör man det för att gardera sig mot att någon ska sätta sig bredvid en. Men: Om bussen är ganska tom, så är det ingen risk att någon ska sätta sig bredvid dig. Då är det alltså helt onödigt.
Om bussen däremot är full, är det egoistiskt. Ska folk behöva stå bara för att du är för fin för att dela bussäten med någon?


mönstra

hgar konstaterat att jag kommer vara så gott som hjärndöd imorgon. ska upp tidigt som attan och ta första bussen in till mora som går 05.30. och då är jag inte så nöjd med att det tar ungefär 35 minuter att gå till busstationen heller. men sånt är livet. det är bara att pallra sig upp ur sängen vid 4, så man kan komma fram till bussen i tid. sen går tåget till stockholm runt 6.20. så ska jag ner till Stockholm och Mönstra och kommer mönstra under 2 dagar. så åker jag hem på fredag kväll. så jag kommer hem vid midnatt på fredag. och jag kommer inte ta med mig laptopen ner så jag kan blogga. men det går att få tag på mig på mobilen. så jag kommer inte vara så pigg när jag kommer fram. kommer nog rättare sagt vara ganska död, eller hjärndöd rättare sagt...

Galna Bilister

Jag förstår INTE HUR dom infödda orsaborna har lyckats med bedriften att skaffa KÖRKORT, har och hur dom lyckades vet jag inte, och jag är förvånad att dom ens får behålla körkortet. dom kan ju inte köra som folk. när man som jag är inflyttad i Orsa så ser man direkt att folk inte kan köra, det är som att folk här kör efter sina egna trafikregler. Jag skojar inte när jag säger att det är livsfarligt att gå över övergångsställen här i orsa. tror jag höll på att bli överkörd 3 gånger imorse när jag kom ner på byn (ungefär mellan gamla brandstationen och jobbet) och det är en sträcka på 500-700 meter. Dom enda människorna i Orsa som kan köra som folk är dom som är inflyttade till orsa och yrkeschaufförerna. yrkeschaufförerna kör som folk för DOM VET hur jävla irriterande det är när folk inte har lite framförsikt att planera sin bilkörning.

Det som dom flesta orsabor gör fel när dom kör är:
1. DOM ANVÄNDER INTE BLINKERSEN! Använd den gärna, då kan alla andra planera sin bilkörning, så dom vet om dom köra ut i rondeller, och så dom vet om dom kan köra åt det hållet dom ska åt UTAN att vänta på medtrafikanterna.
2. STÖRST GÅR FÖRST! alt. JAG FÖRST, JAG FÖRST!!!  verkar vara mottot många kör efter...
3. SYNS DET INTE SÅ SKER DET INTE! Alltså, ser ingen att du gör fel så har det aldrig skett. Trafikreglerna behövs tydligen inte, är det ingen medtrafikant inärheten får man köra som man vill. är det medtrafikanter i närheten så räcker det med att flyta med i rulljansen.
4. Och för den delen är det mer eller mindre omöjligt att gå över vägen (PÅ ÖVERGÅNGSSTÄLLEN) i den här hålan, för folk kör även som dårar när det är folk som ska över vägen, även fast fotgängarna har företräde vid övergångsställen. men dom verkar tänka att dom har mer bråttom än den som går. visserligen beror det på situation, men är det 1 bil brukar jag låta den åka. och är det större fordon, som bussar och lastbilar så ser jag det som en självklarhet att låta dom förbi om jag ska över vägen. dom har ändå en tidtabell att hålla, tider att passa. dom är ofta mer stressad än jag är.

Hur som helst blir jag förbannad på Orsa-bornas bristande körförmåga... det får mig snart att riva hår...
Arg

lite random grejer

http://se.youtube.com/watch?v=jR536ZnHSKE

Är lite arg på minstingen av katterna. den pissekatten har pissat i min säng igen, för sjutti-elfte gången. han har nog säkert pissat i sängen 5 gånger. och varje gång pissar han på mina huvudkuddar. så nu får jag sova utan huvudkuddar i några nätter. så fick bäddmadrassen åka i tvätten oxå. så nu använder jag soffdynorna, alltså ryggdynor som huvudkuddar. det va ganska skönt faktiskt, mot alla odds.

Har som vanligt kacklat med chaufförerna idag, men idag var det inte så många, det var milko, vad han nu hette, det vet jag inte. så var det Siljans Chark, och Henrik som körde, den enda färgklicken på liljedals, en av chaufförerna som är en av favoriterna att retas och munhuggas med och käfta. så var det Dahlbergs, och Peter som körde, han är det oxå roligt att retas och munhuggas med. Men å andra sidan är jag en obotlig retsticka, och har mål i mun...

Drog ett ganska grovt sexistiskt skämt med Peter (han som körde Dahlbergs) idag... å då kan man ifrågasätta vem det är som är en chauvinist, det är nog möjligt att det är jag... när dahlbergs och siljans chark kommer, dahlbergs på förmiddan och siljans chark på eftermiddan, iallafall så, när dom kommer så brukar dom vilja ha en tom Sj-pall med sig tillbaka... så kör peter fram sin truck till sussie och han vill att hon ska lägga på en sj-pall på trucken, och så säger jag; han vill ha en tom pall sussie... och sussie säger: ja, det får han väll, han får ta så många han vill... så säger jag, väldigt full i fan, och retsticke-tugget på högsta nivå: - Så vill han ha ett nyp för varje pall oxå... varken peter eller killen han hade med sig eller sussie eller jag kunde hålla oss för skratt... men som sagt... jag är en obotlig retsticka och har inga spärrar ALLS och kan skämta om precis ALLT... och då är det oftast i personalrummet och privat, och med chaufförerna som jag kan dra grova sexistiska skämt... för oftast så menar jag inget illa med dom, och vill bara locka fram skratt, och för att chaufförerna ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, för att göra deras dag något bättre...

"Skulle kunna leva utan den där blicken som får mig ut balans"

Alla dessa nötter...

som litar blint på sin GPS... GÖR INTE DET! Förstår inte hur dom ens har lyckats med bedriften att ens skaffa körkort... I trafiken handlar det inte om att hitta den fortaste vägen, den kortaste... det handlar om att ha sunt-bond-förnuft... Hittar man inte i krokarna ska man verkligen inte köra som GPSen tycker när den tycker att man ska vika av från dom större vägarna och köra skogsvägar... Här i norra Dalarna så är oftast skogsvägar inte plogade, och används ofta som Skoterleder... och 9 gånger av 10 så är det turisterna som luras ut på skoterlederna av sina GPSer...

WORD

jag skulle vakna mitt i natten
och gå upp och ta en långpromenad
jag skulle låta blicken möta andra ögon
i en främmande stad
jag skulle inte ha så bråttom
med att träffa nån ny
jag har rätt mycket med mig själv
precis som du
jag skulle andas i det tomrum som blev över
om du lämnade mig nu
jag skulle sitta på ett tåg mot Paris
och låta Stockholm va
jag skulle få den tiden över för mig själv
som jag sagt att jag vill ha
jag skulle unna mig att drömma
hundra mil genom Europa
om en främling
lika tillitsfull som du
jag skulle pröva mina läppar mot nån annan
om du lämnade mig nu
jag skulle kunna leva utan den där blicken
som får mig ur balans
jag skulle sakna den där stunden som vi har
när vi till slut har blivit sams
jag kanske skulle söka upp
kontakter som jag tappat
som jag varit med
förut nånstans
jag antar det finns nån du skulle ringa
om jag inte fanns
jag kanske skulle leta upp nån yngre
som en fjäder i hatten
det skulle bli för tomt om ingen fanns där
som värmde mig i natten
men jag skulle aldrig ha tålamod nog
att bli förstådd
ingen känner mig
så väl som du
jag skulle fastna i min ensamhet igen
om du lämnade mig nu

läst på tjuvlyssnat.se

Alla dessa kvicka busschaufförer...

(Snacka om maktmissbruk)
Buss 35, Södervärn, Malmö
Äldre dam: Stannar du på Persborgs station?
Busschaufför: Jag har inte bestämt mig än.
Äldre dam: Men stannar du där?
Busschaufför: Vi får se.

Skörholmens busstorg, buss 173 mot skarpnäck.
(Bussen står och väntar in tidtabellen)
Kvinna 25+: Åker du till Heron City?
Busschaufför: Javisst.
Kvinna 25+: När åker du?
Busschaufför: Om en timme.
Kvinna 25+: Va??? Om en timme???
Busschaufför: Nej, om tre minuter.

Kärlek till alla snälla trötta busschaufförer och ärliga plankare...
Nattbuss 3, T-centralen
Busschaufför: Ska du med?
Kille 18+: Jag har inga pengar.
Busschaufför: Det kostar 20 kr.
Kille 18+: Men jag är under 20 år.
Busschaufför: Okej, 10 kr, då.
Kille 18+: Men jag har ju inga pengar.
Busschaufför: Varför kom du hit då?
Kille 18+: Jag trodde pendeln skulle gå, jag tänkte planka.
Busschaufför: (Suckandes) Okej, åk med då.

"En busschaufför, En busschaufför, är en trafikfara med glatt humör"
(Det är kolmörkt, ganska mycket mötande trafik, en mötande bil blinkar med hellyse)
Busschaufför 50+: Men vafan, nu är det nån jävel som blinkar med helljusen.
(Mötande bil blinkar igen)
Busschaufför 50+: Men vad i helvete vill han?
(Upptäcker varför)
Busschaufför 50+: Jaha, jag glömde helljuset på. Men iallafall, jag fattar inte varför han måste blinka sådär, Jag blev ju bländad.


Quotationsguide to my life

(FRÅN GYMNASIET)

"Vi är helt hjärndöda allihopa, och ingen fattar varför"

(Idrottsläraren pratar under en idrottslektion utomhus) "Snacka om rörelseglädje (pekandes mot dagisbarn) och titta på er, vilken skillnad"

"Vi är bra på att vara seriösa på ett oseriöst sätt, och ännu bättre på att vara oseriösa på ett seriöst sätt"

- "Va inte så jobbig"
- "Vill du ta död på oss"
- "Jag var så mesig förra året så jag ger igen för mesigheten nu"

"Du verkar inte klara av det själv, så varför skulle jag göra det åt dig?"

"Tjocka barn!" alt. "Vad du är tjock!"

"Många klokheter sägs på skämt, men det är inget mot de skämt som sägs på fullaste allvar"

"Bajs"

2 Bibeltexer och en till text...

efter lite kikande i gamla anteckningsböcker... så hittar jag bland annat det här:

"Take Your Time, think a lot,
Think of everything you've got,
Cause you will still be here tomorrow,
but you're dreams may not..."
- Cat Stevens

"Försök inte övertala mig att överge dig och vända tillbaka från dig.
Ty dit du går vill också jag gå, och där du stannar vill också jag stanna.
Ditt folk är mitt folk, och din Gud är min Gud.
Där du dör vill också jag dö, och där vill jag bli begravd.
Herren må straffa mig nu och i fortsättningen om annat än döden
kommer att skilja mig från dig."
- Rut 1:16-17

"Om jag talar både människors och änglars språk men saknar kärlek, är jag bara en ekande brons, en skrällande cymbal. Och om jag har profetisk gåva och känner alla hemligheterna och har hela kunskapen, och om jag har all tro så att jag kan flytta berg, men saknar kärlek, är jag ingenting. Och om jag delar ut allt jag äger och om jag låter bränna mig på bål, men saknar kärlek, har jag ingenting vunnit. Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner ingen glädje i orätten, men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den. Kärleken upphör aldrig. Den profetiska gåvan, den skall förgå. Tungotalet, det skall tystna. Kunskapen, den skall förgå. Ty vår kunskap är begränsad och den profetiska gåvan är begränsad. Men när det fullkomliga kommer, skall det begränsade förgå. När jag var barn, förstod jag som ett barn och tänkte som ett barn. Men sedan jag blev vuxen har jag lagt bort det barnsliga. Ännu ser vi en gåtfull spegelbild; då skall vi se ansikte mot ansikte. Ännu är min kunskap begränasad; då skall den bli fullständig som Guds kunskap om mig. Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dom är kärleken."
- Första korinhtierbrevet 13

studenten

snart tar brorsan studenten... vilket har fått mig att börja tänka på min egen student, när jag tog studenten för 2 år sedan... vad mycket minnen... så många minnen... och helt otroligt så minns jag det som hände på kvällen på studenten... jag har INGA minnesluckor... jag söp inte så jag spydde och jag minns allt, visst så vissnar minnen efter tiden och så, men det är en annan sak... men det enda jag inte kommer ihåg, eller vet hur jag lyckades med, är hur FAN jag lyckades med att supa sönder skorna... skorna är fortfarande trasiga... jag har inte en susning hur dom gick sönder, vilket förmodligen är bra... så slipper jag fundera på det... har inte så mycket bra bilder från studenten... dom flesta bilder jag har är små och suddiga... okej, jag tog kort på vanliga kort med min mobilkamera... inte världens smartaste ide... kan  lägga upp några bilder från studenten, jag har nog inte tagit många....
 Jag på farmors balkong Studentmiddagen, lärarna spexar   

Favorit i Repris

När man står i provhytten med den där liiiiiilla bikinin med trekants-bh och smala band i sidorna och känner sig ful och värdelös.
   Då är frågan man måste ställa sig VARFÖR provar jag ens den här? Med en kant efter strumpan och blekfeta lår, dålig ansning kring linjen och ärr efter barnafödslar (inte för att jag fött barn, men jag kommer väll)...

Men tänk då på:
Sluta oroa er för åderbråck, rynkor och andra jävligheter!
Låt oss leva efter mottot: Livet skall INTE vara en resa ner mot graven med målsättningen att anlända säkert i en attraktiv och välbevarad kropp.
   Utan snarare en sladdning in från sidan med chokladkakan i en hand och vinet i den andra, med en kropp som blivit ordentligt använd, för att inte säga fullständigt utsliten, samtidigt som man skriker: WOOHOO - vilken åktur!!

Tranbärsdryck

Den här tranbärsdrycken har jag provat, den är helt okej... den beställde jag från Yves Rocher... Jag och Lina gjorde lite undersökningar på lunchrasten igår, och vi konstaterade att den inte var nån höjdare att blanda med mineralvatten... så den passar bäst med vanligt kranvatten... det är nämligen pulver, som ska upplösas i vatten...  sånt som man underhåller sig med när man retas med killarna på jobbet...

Tranbärsdryck

Urinvägsinfektion

var till Vårdcentralen idag. det har gjort in i h-vete ont när jag har kissat. så jag misstänkte att det var urinvägsinfektion. och mina misstankar visade sig stämma. så jag har fått antibiotika utskriven, så nu ska jag kurera mig i helgen med antibiotika och tranbärsdryck och kaffe, och ligga i sängen och titta på film. och hålla mig varm helt enkelt. har inte planerat att göra många knop nu i helgen. har tänkt ligga och tryna och bara mysa. nog för att jag lär upp ur sängen förr eller senare för att pinka och käka. ont gör det fortfarande när jag pinkar. har kommit på flera liknelser. som att pissa ståltråd. som att pissa rakblad. som att bli våldtagen av sig själv, (hur det nu skulle funka, det har jag inte kommit på). som när man har ett skavsår, eller nått annat typ av sår, och man häller varmt vatten på det, eller badar eller duschar, och det svider. så känns det. hoppas jag slipper ett till toabesök idag iallafall. det är mer eller mindre så att man sitter och gråter för att det gör så ont när man pissar.

men det var inte oväntat att jag skulle åka på något... det har varit lite lurt med kroppen i 2 veckor... har varit illamående varje morgon i 2 veckor, och ovanligt trött i 2 veckor... så något har det varit... det har bara inte brutit ut förrän nu... det var urinvägsinfektionen... Och jag är verkligen INTE gravid... även fast symptomen visar på det emellanåt... just nu är det omöjligt att jag kan vara gravid.. för att kunna vara det så måste man knulla, och som att jag har gjort det, den senaste tiden... har aldrig hört talas om någon som varit gravid i 20 månader...

VINN MORA

Kom igen nu MORA  och se till att vinn över Leksand...

sista kollen jag gjorde så stod det 3-3

kallt på morgonen

tycker att det INTE FÅR vara kallt på morgonen.... sitter nu här 06.45 och försöker att klä på mig när  det är jättekallt, det går sådär.... inte direkt något man vill göra... det är av sådana anledningar man vill stanna kvar i sängen på morgonen, och bara ligga där och tryna tills man vaknar av sig själv och inte orkar ligga kvar... sminket skiter jag i idag igen, som vanligt rättare sagt... det är mer regel än undantag att att jag slopar sminket... sminka sig får man göra när man har tid och lust... inte när man är lika morgontrött som jag och har ofta bara 10 minuter på sig att kliva upp, klä på sig och borsta tänderna och sticka...

Dikter 2

Du tittar ner. Är golvet vackrare än mig kanske? Är det roligare? Trevligare? Snällare? Sötare? Du kan se mig, men du väljer golvet...
---
Do you love me or not? You told me once but I forgot. So tell me now and tell me true, so I can tell you I love you. Of all the people I've ever met you're the one I can't forget. And if I die before you do, I'll go to heaven and wait for you. If you're not there by judgement day I know you went the other way. I'll give the angels back their wings, and risk the loss of everything. I'll go to hell to be with you...
---
Du är inte här men jag kysser din kind, en kyss jag sänder med smekande vind, öppna ett fönster, ställ det på glänt, den vinden du känner är den kyssen jag sänt.
---
De tårar jag trodde var oändliga torkade faktiskt ut. Det ansikte jag lovat att aldrig glömma, har faktiskt blrjat suddas ut. De känslor jag tyckte va starka, har faktiskt börjat svalna. Det jag trodde jag behövde mest här i livet, kunde jag faktiskt klara mig utan. All den sorg jag trodde skulle vara i evigheter, hittade faktiskt ett slut.
---
Fyll din hand med kärlek, och smek min tårade kind. Fyll din röst med ömhet, och badda min sårade själ. Fyll dina ögon med värme och värm mitt frusna hjärta.
---
Såra mig hellre med en sanning än gör mig lycklig med en lögn. Sanningen sårar en kort tid, lögnen hela livet.
---
Vem bestämmer, hur du ska reagera? Vem bestämmer, hur dåligt du ska må? Den dag du faller samman, när du inte orkar mera. Vem befaller, res dig upp och gå. Svaret finns i dig, hur du ska reagera. Svaret finns i dig, hur dåligt du ska må. Den dag du faller samman, när du inte orkar mera. Beslutet är ditt eget, att resa dig upp och gå.
---


Dikter 1

Några dikter jag hittade i min samling... har inte skrivit dom själv, om inte annat anges...
---
Några människor kommer in i våra liv och går snabbt igen. Andra stannar en tid. Efter lämnas spår i våra hjärtan och vi blir aldrig desamma igen.
---
I cannot see your face. When I think of you, it is your hands which I see. Your hands sewing, Holding a book, Resting for a moment on the sill of a window. My eyes keep always the sight of your hands. But my heart holds the sound of your voice and the soft brightness which is your soul.
---
Jag vill finnas i dina drömmar, så som du finns i mina.
Jag vill att du ska leva för mig, så som jag vill leva för dig.
Jag vill att du ska tänka på mig, så som jag alltid tänker på dig.
Jag vill att du ska älska mig, därför att jag älskar dig!
---
Jag älskar dig, det vet du om. Du tog mitt hjärta, gick och kom. Alla visste hur jag kände. Älskade så hjärtat brände. Aldrig förr har någon som du, blivit älskad så som nu. Ingen vet och ingen ser. Men jag gråter mer än ler. I mitt hjärta finns du kvar. I veckor, timmar, år och dar. Utan dig, mitt liv är slut. Vill bara dö, vill bara ut.
---
Såhär känner jag för dig, E & B! Du har en egen plats i mitt hjärta. En plats fylld med glädje och smärta. Den delen kan du aldrig ta ifrån mig. Inte ens om någon annan skulle få dig. Nej, dig kommer jag aldrig glömma. I mitt hjärta ska jag dig gömma. I ett hörn kommer du alltid att finnas. För du är en människa jag vill minnas. Tro det eller ej. Jag kommer alltid älska dig.
---
Jag ville gråta bort min sorg, men inga tårar föll. Jag ville berätta om det som plågade mig, men inga ord blev sagda. Jag ville ropa ut min ilska, men jag behöll den för mig själv. Jag ville gå ifrån, men jag blev kvar. Jag ville göra nåt annat, men kom mig inte för. Jag ville känna mig frisk och kry, men jag mådde inte bra. Jag ville drömma om lyckan, men jag drömde inte så. Jag ville stiga upp i morse och känna att detta är min dag, men den här dagen är inte min. Jag vill att du ska förstå att jag älskar dig. Jag vill att du ska förstå att jag behöver dig. Jag vill att du ska komma till mig. När jag känner mig ensam och ledsen. Jag vill att du ska ge mig en hjälpande hand. När jag behöver din hjälp, och inte bara gå din väg. Jag vill att du ska förstå att jag vill ha dig, kyssa dig, och hålla om dig. Tänk om det kom en dag då jag fick krama dig, kyssa dig och hålla om dig, och fick höra din röst säga: "Jag älskar dig, jag vill ha dig, jag behöver dig". Jag älskar dig.
---
Den som älskat kan ej glömma. Den som glömt ej älskat har. Den som älskade och glömde visste ej vad kärlek var.
---
När jag är ensam, vill du vara hos mig? När jag gråter, vill du trösta mig? När jag behöver en vän, vill du vara en? När jag vill ha roligt, skrattar du med mig? Om jag säger att jag älskar dig, försvinner du då?


om möjligt / If possible

janssons frestelse världens godaste mat... Absolut min favorit på julbordet... tillsammans med...

Gravad lax inlagd sill kallrökt lax

eftermiddagsmys

sitter nu med en kaffekopp i handen och läser lite bloggar, om dom nu har uppdaterats sen sist... sen funderar jag på att titta på nån film, har inte bestämt mig för vilken än bara...


brödkillarna, bl a...

Brödkillarna som kommer till jobbet är så mysiga... det är ju skitkul att stimma med dom, och skämta och så... var ledig från jobbet idag, och åkte in till mora till arbetsförmedlingen och hämtade ut tågbiljetter för när jag ska åka till stockholm nästa vecka och mönstra.... och när jag var klar i mora, runt 10.10 så var Polfärskt vid Konsum i mora, och jag kunde naturligtvis inte hålla käften, så jag gick dit och pratade med han medans han lastade trucken med bröd för att gå in med det.. då fick jag en påse med bröd av han  :D det var bra... för bröd går ju åt hur det än är...  och den brödkillen, Färnström, han är rätt söt... det är han och Mattias som är sötast av polfärskt-killarna...

Så får jag väl höra imorrn av jörgen, eller på tisdag av henrik, om henrik överlevde dagen utan mig... tydligen så är det nästan världens undergång om jag inte är på konsum när han kommer... han hade bara tur om jag var där, och otur om jag inte är där... så får se hur han överlever dagen...

sminktabbe

gjorde en tabbe när jag sminkade mig igår eftermiddag innan jag skulle på ljusparty...

Använde en sån här igår, innan jag la på sminket... Brun-utan-sol-creme... en jättebra grej för blekfisar som jag... just den här har jag nyligen inköpt, från Yves Rocher... Och naturligtvis kletade jag på det i ansiktet, sen missade/glömde jag det där med att tvätta händerna efteråt som man borde göra... men jag glömde det... så nu ser jag helt galen ut på händerna, som att jag inte tvättat dom på nån vecka, fast man har det... så man har ungefär samma nyans i ansiktet som på handflatorna, lätt brunt...  inte för att jag har nått emot det, men jag fattar inte att jag glömde det...
Brun utan sol burk
Andra brun-utan-sol-produkter jag använder är dessa, även dom från Yves Rocher:
Brun utan sol, flaskaBrun-utan-sol spray

kontakten bruten

då är det inte så mycket att göra åt saken. Jag ger upp. Jag vill inte ge upp. Men jag ger mig. Jag kommer aldrig att glömma, men jag måste släppa taget. Tyvärr. Å ena sidan känns det skit, å andra sidan är det skönt. Det känns skit för att han inte sa sanningen från början och inte var ärlig. och att han inte kunde "avsluta" det snygg, ansikte mot ansikte, utan gjorde det på msn. ska man avsluta nått så tycker jag man ska göra det ansikte mot ansikte. att han inte sa att han hade en tjej. tycker jag är synd. Å andra sidan så var det skönt, för jag har varken tid eller lust att lägga ner varken tid eller energi på nån i det läget. Men jag hade visserligen redan halvt om halvt redan släppt taget och gått vidare, men vill inte riktigt släppa det helt, utan försökte iallafall ha nån liten tråd kvar, om ens en sytråd. men nu är det nog kört. kommer nog inte träffa han igen, vet inte ens om jag vill, vill jag nog, för att få en förklaring till varför han gjorde som han gjorde, varför han hanterade det som han gjorde. men jag tror att det kommer jag nog aldrig få svar på, hur mycket jag än vill. Men å det tredje, så kändes det ändå lönlöst att försöka, att tro och hoppas att det mot alla odds skulle funka. det skulle ändå ha varit lönlöst och en besvikelse hur mycket jag än försökte och väntade. så det var väll lika bra att det tog stopp nu. Jag vill inte vara en sån som ger mig, och slutar försöka för det minsta lilla, men jag har försökt nu i ett halvår, utan mer eller mindre några svar. det har varit som att prata med en vägg. Men man kan nog inte bara lasta han för det. jag skruvade nog upp mina förväntningar och mina förhoppningar lite för mycket, vad vet jag, och det ledde bara till besvikelse. Jag begriper inte att jag aldrig lär mig av mina misstag. Men jag är ju som jag är. Men det hade varit kul, nångång i framtiden att ha nån form av kontakt, men det kan jag förmodligen glömma redan nu. Hade varit íntressant att ha kvar kontakten som vänner iallafall. Men det tror jag är omöjligt, med tanke på det som varit och det som hänt. Men det var ju inte direkt så att vi kände varandra, vi träffades ändå i somras för första gången, så det ska nog inte vara helt omöjligt att kunna släppa honom och gå vidare. men han har då verkligen gjort intryck på mig. och den han är ihop med nu önskar jag all lycka, och stå på dig, och ta ingen skit från han, som jag har fått göra..

JAja, skriver när jag får lust och inspiration... ska gå och lägga mig nu... ska nog kolla klart på ett avsnitt av NCIS först... ser just nu på avsnittet "Eye Spy"...

dagen som varit

det har varit lugnt idag på jobbet. som tur är. hade väldigt lite varor att plocka, nästan för lite, så jag blev snabbt uttråkad. imorse var det milko, det gick på en halvtimme att plocka. så vart det en tabbe i beställningen så man fick förklara för många kunder att: Nej, vi har ingen lättmjölk idag, det har blivit en miss i beställningen, dom har glömt att beställa det till idag. men det blir å andra sidan roligt att plocka imorrn, för då är det mesta slut, förhoppningsvis. så jag blev klar med milko nångång mellan 8.30 och 9. sen var jag så gott som sysslolös till 10, då kom varorna. men iofs så var det lite i bakomlagret som gick ut, så man kunde få upp litegrann iallafall. så var det mindre än en halv bur varor som kom, så det gick på 45 minuter att plocka.

var väldigt trött imorse.... usch.. jag hatar morgonar, måste slå ihjäl morgonar...

så har jag hunnit kolla brödet idag oxå. med det menas att jag kollar att brödkillarna har rätt antal bröd med sig som dom har på sin följesedel. kolla så att det stämmer.

så han jag rymma en vända vid 11. rymde bort till nästa lastkaj, till systembolagets kaj, när Björn lossade varor där. hann prata lite med han. kan iallafall säga att jag inte är lika irriterad längre. eller inte alls, men jag är mer uppmärksam på signaler och andra tecken och sånt nu istället. har ingen större lust att ge upp så lätt. jag vill inte ge upp, även fast jag kanske borde, och gå vidare, men jag försöker en bit i taget att göra nått åt saken, för att komma till klarhet med saker och ting. får se hur jag gör, om jag kommer till klarhet. men det kan nog ta ett tag. jag kan nog inte enbart gå på mig, jag måste få höra hans syn på grejer oxå, det finns ju alltid 2 sidor av ett mynt.

The Weakness in me

Älskar den här låten, jag tycker den är väldigt gripande och bra. och just nu beskriver den mina känslor väldigt bra. känslorna för både Björn och E. är svårt. har en känsla av att jag kommer behöva välja mellan dom. och det är det som är så jobbigt. det är som att nån står och slår mig på knäskålarna, och jag inte kan resa på mig igen för att kunna välja. som det känns nu, efter mina inlägg om Björn, så hade det nog varit enklare om han hade sparkat mig i skrevet, det hade varit mindre smärtsamt. ska försöka dra en liknelse till hur jag känner. men det är om valet som jag måste göra mellan dom. jag vet att jag måste välja tillslut. kanske måste bryta med båda tyvärr. och det vill jag inte, snarare, hjärtat vill inte. hjärnan och hjärtat bråkar väldigt mycket om det...

-> Guess mine is not the first heart broken,  my eyes are not the first to cry I'm not the first to know, there's just no gettin' over you
Hello, I'm just a fool who's willing to sit around and wait for you
But baby can't you see, there's nothin' else for me to do I'm hopelessly devoted to you
But now there's nowhere to hide, since you pushed my love aside I'm not in my head, hopelessly devoted to you
My head is saying "fool, forget him", my heart is saying "don't let go"
Hold on to the end, that's what I intend to do

->    Tänk er filmen Ronja Rövardotter (vilket är en av mina favoriter fortfarande), när Ronja drar upp Birk med sin läderrem när han har ramlat ner i helvetesgapet... det känns som att jag är Ronja i det läget, bortsett från att jag inte har nån läderrem till hjälp, och att jag håller i båda två, en i vardera handen, och försöker dra upp dom... men för att ena ska kunna överleva så måste jag släppa taget om den andra... och jag har ingen aning om vem jag ska välja... för jag har väldigt starka känslor för båda två...

->    I'm not the sort of person who falls in and quickly out of love
But to you, I give my affection, right from the start.
I have a lover who loves me - how could I break such a heart?
Yet still you get my attention.

Why do you come here, when you know I've got troubles enough?
Why do you call me, when you know I can't answer the phone?
And make me lie when I don't want to,
And make someone else some kind of an unknowing fool?
Make me stay when I should not?
If you're so strong then resolve the weakness in me.
Why do you come here, and pretend to be just passing by?
I need to see you - I need to hold you - tightly.

Feeling guilty,
And I'm worried, and I'm waking from a tormented sleep
'Cause this old love, you know it has me bound,
But this new love cuts so deep.
If I choose now, I'm bound to lose out;
One of you is has to fall...
I need you, baby.

Why do you come here, when you know I've got troubles enough?
Why do you call me, when you know I can't answer the phone?
And make me lie when I don't want to,
And make someone else some kind of an unknowing fool?
Make me stay when I should not?
If you're so strong then resolve the weakness in me.
Why do you come here, and pretend to be just passing by?
I need to see you - I need to hold you - tightly.

Ditt drag!

Till Björn!

Kan du inte Ge mig 1 jävligt bra anledning till att fortsätta kämpa för din skull?

I thought with time you'd realize
It's over over


Just nu ser jag inga anledningar alls, att ens försöka...

You know I'd fight for you
But how I can fight someone who isn't even there

Jag VILL TRO att det finns nånting i dig som vill fortsätta... något som gör att du vill ha mig kvar i ditt liv...

Don't me make me promises
Baby you never did know how to keep them well
I've had the rest of you
Now I want the best of you
It's time for show and tell


Som du behandlar mig nu, så vill jag inte ha dig kvar i mitt liv...

Cause I want it all
Or nothing at all
There's no where left to fall
When you reach the bottom it's now or never
Is it all
Or are we just friends
Is this how it ends
With a simple telephone call
You leave me here with nothing at all

Du behandlar mig som skit... som att jag inte är något att ha...

Cause you and I
Could lose it all if you've got no more room
No room inside for me in your life


Nu hänger det på dig... bollen är på din planhalva... om du inte vill ha mig i ditt liv, säg till då förfan!

You got to be fair to her. She loves you. If you don't love her, you got to tell her.


ord

det är en massa ord som far fram i huvudet just nu.. om allt och ingenting... konstigt, udda, annorlunda, weird, twisted... ja, lite random words...

tänkte mest nämna att statistiken har ökat.... genomsnittet på läsare varje dag har ökat med i snitt 10 pers... det var därför jag rabblade en massa random words....



ANSWER
I will be the answer
At the end of the line
I will be there for you
While you take the time
In the burning of uncertainty
I will be your solid ground
I will hold the balance
If you can't look down

If it takes my whole life
I won't break, I won't bend
It will all be worth it
Worth it in the end
Cause I can only tell you what I know
That I need you in my life
When the stars have all gone out
You'll still be burning so bright

Cast me gently
Into morning
For the night has been unkind
Take me to a
Place so holy
That I can wash this from my mind
The memory of choosing not to fight

If it takes my whole life
I won't break, I won't bend
It will all be worth it
Worth it in the end
'Cause I can only tell you what I know
That I need you in my life
When the stars have all burned out
You'll still be burning so bright

Cast me gently
Into morning
For the night has been unkind

All Or Nothing

I know when he's been on your mind
That distant look is in your eye
I thought with time you'd realize
It's over over
It's not the way I choose to live
And something somewhere's got to give
As sharing this relationship gets older older
You know I'd fight for you
But how I can fight someone who isn't even there
I've had the rest of you now I want the best of you
I dont care if that's not fair

Chorus:
Cause I want it all
Or nothing at all
There's no where left to fall
When you reach the bottom it's now or never
Is it all
Or are we just friends
Is this how it ends
With a simple telephone call
You leave me here with nothing at all

There are times it seems to me
I'm sharing you with memories
I feel it in my heart
But I dont show it show it
And then there's times you look at me
As though I'm all that you can see
Those times I don't believe it's right
I know know it

Don't me make me promises
Baby you never did know how to keep them well
I've had the rest of you
Now I want the best of you
It's time for show and tell

Chorus

Cause you and I
Could lose it all if you've got no more room
No room inside for me in your life
Cause I want it all
Or nothing at all
There's no where left to fall
It's now or never

Chorus x2

Gävle, Screw You

Föga överraskande så blåste Björn av det! jag är inte förvånad faktiskt, däremot jävligt besviken... Det kanske jag inte borde vara, det var ju knappast oväntat... Tydligen, (om man nu ska tro på det) så vart det ändringar, och han fick en annan körorder, så han skulle inte köra här i krokarna över huvudtaget... Visst, Fine, så är det ibland, och det är inte så jävla mycket man kan göra åt saken... MEN man jag tycker ändå att han kunde ha sagt något imorse, eller när han fick reda på att han fick en ny körorder, och sagt något då, så jag slapp ta med packningen till jobbet, men istället skickade han ett halvdannt SMS 13.30... så har man fått gått och väntat hela dagen och undrat när fan han ska dyka upp.. så håller han en på halster och låter en vänta in i det sista... det är sånt jag irriterar mig på, och kan bli riktigt förbannad... så nästa gång, om det nu blir en nästa gång, så kommer jag inte godta en sån kass ursäkt... då blir jag förbannad på riktigt, och då vet jag inte vad jag gör...

Gävle, Here I Come

Imorgon drar jag till Gävle i några dagar... jag vet inte vilken tid jag åker... det beror HELT på när Björn ringer, om han ringer... om det inte blir ändrade planer så sticker jag imorrn iallafall... om han inte blåser av det... så nu går jag på tårna, och är verkligen jättespänd... lite nervös, fast det behöver jag nog inte vara... det jag är orolig för är att det blir avblåst, och att han inte ringer.. jag är inte direkt orolig för vad som kan hända när jag väl är i Gävle... Björn är ändå rätt harmlös, det är iallafall det intrycket jag har fått av han... och jag är ganska rivig, så jag har ju inga problem med att säga ifrån, och slå tillbaka...

Kerchoonz

http://www.kerchoonz.com/video/video/&v=122557724276

http://www.kerchoonz.com

Gå gärna in på Kerchoonz och kika... det är ungefär som Youtube och Myspace...
Man kan lyssna på musik, kolla på musikvideor... OCH LADDA NER MUSIK LAGLIGT!
Dom betalar musikerna en mindre summa pengar för varje gång deras låt/video streamas, alltså varje gång någon lyssnar på deras musik eller kollar på deras videor... och dom betalar musikerna en mindre summa för varje gång deras musik laddas ner... dom betalar 1 cent till den musiker för varje gång en låt lyssnas på och för varje gång nån kollar på dennes video... och dom betalar ut 10 pence för varje gång en låt laddas ner.. ja, till den musiker som gjort låten... och videon jag har länkat till, varje gång nån tittar på den videon så får sångerskan 1 cent... och det är förövrigt den sångerskan som har skapat hemsidan, tillsamman med sin man...

remanesence,eller hur det stavas...

Ungefär vid den här tiden i Januari, år 2007 (samma år som studenten...) så var jag i Chichester, England. JÄTTEmysig stad faktiskt... var där i 2 veckor... läste kursen Engelska C, och man fick ha som tillval att åka till England, vilket jag naturligtvis, med tanke på att skolan betalade hela resan dit och hem och uppehälle, det enda man behövdfe betala själv var fickpengarna... och lunchen i skolan... har tyvärr inte så mycket bilder... tog inte några kort när jag var där...

starbucks Katedralen Gågata första värdfamiljen jag bodde hos... 

och i Januari-Februari (28/1 - 4/2) förra året så var jag i Oslo (Bekkestua, en förort till Oslo) och var Au Pair i en vecka...
Pojkarna jag var Au Pair åt... så söta så...

Pillimarisk

VAD BETYDER PILLIMARISK???


Du vet att du är svensk...

... du tror att det straffar sig att byta kö.
... du tror att Bamse är internationellt känd.
... du aldrig glömmer att berätta hur vädret och kaffet är när du skickar vykort från chartersemestern
... du på restaurang får mat som är lite halvljummen, men ändå bara nickar och ler artigt när kyparen frågar om det smakade bra
... du tror på allvar att svenska idrottsmän är de enda som inte dopar sig.
... du ler fånigt varje gång någon fortsätter "Ja må han leva" med "Och när han har levat"
... du ibland lägger in en liten rolig film i dina PowerPoint-presentationer för att "lätta upp stämningen lite"
... om du med största iver följer alla matlagningsprogram på tv utan att någonsin tillaga en enda av de rätter som presenteras.
... om du envist påstår att det är viktigare att delta än att vinna.
... om du har dåligt samvete för att du inte går ut när solen skiner. 
... om du tror att buffébord på restaurang innebär någon sorts tävling
... om du prenumererar på den lokala morgontidningen bara för att kunna läsa dödsannonser och tv-tablå.
... om du tycker att tomas ledin är synonymt med sommar.
... om du skulle få för dig att äta surströmming för att iallafall provat på det.
... om du vill dela notan redan på första dejten.
... om du halkar och slår dig, och det första du gör är att borsta av dig och oroligt kolla om någon såg att du trillade.
... om du tar med dig lunchlåda till jobbet.
... om du inte kan ta emot en komplimang för din klänning utan att säga: "Den här gamla trasan."
... om du genast känner igen repliker hämtade ur kalle ankas julafton.
... om du inte vågar äta matvaror som precis passerat bäst-före-datumet utan hellre slänger dom i soporna.
... om du tycker att "fel låt vann".
... om du blir tyst så fort någon häller upp vin.
... om du tycker att svensk mjölkchoklad definitivt är mycket godare än mörk, sjuttioprocentig choklad.
... om du blir irriterad på folk som kommer 5 minuter för sent.
... om du är stolt över att sverige iallafall har haft sommar-OS. År 1912.
... om du tycker att en diskussion huruvida "kex" uttalas "tjecks" eller "keks" är givande.

slappar

sitter i soffan med fötterna på bordet och slappar... och bokhyllan är som vanligt smockfull med grejer... rättare sagt, hela rummet är smockfullt med grejer...
gick och hämtade studentmössan som ligger längst upp på bokhyllan...
halsbandet jag har på mig på nedersta bilden fick jag av min kusin på studenten, halsbandet är gjort av pärlor som är gjorda av dubaianskt guld... och hon har gjort halsbandet själv... så jag går mer eller mindre ALDRIG utan halsbandet...

fötter ena sidan av studentmössan 
andra sidan av studenmössan 
insidan av studentmössan  

gävle

på måndag nångång hänger jag på Björn till Gävle...:D så nu är jag glad... får se vad vi hittar på... nått lär det väll blir, sen åker jag med hem oxå på onsdag, när han ska köra upp hit till orsa igen.. så nu kommer man väl göra gävle osäkert, men jag har inte planerat att göra några hyss... men nått hyss blir det väl....  :p ;)

Citat

Kärlek är ingen "Kanske"-grej, du vet när du är kär på riktigt...

Dialog, NCIS

"[Ziva is teacing knife throwing. Tony off to the side is eating Froot Loops and smirking]
Ziva: At Mossad we have a saying: Knives don't run out of bullets. Now, any questions pertaining to this class?
Tony: I've got one. You ever killed anyone with a spoon?
Ziva: No, but I'm seriously considering it."

---

Ziva: Hinky? What's hinky?
Tony: You know, like when your gut is telling you something.
Ziva: In my country we refer to that as gas.

---

Tony (looking at McGee asleep on the table): Do you have any superglue Abbs?
(Gibbs enters room and smacks tony on the head)
Gibbs: What did I tell you about that DiNozzo?
Tony: That, next time, the skin might not grow back?!

---

(Gibbs häller i kaffe i Jennys kopp från sin egen)
Jenny: That was sweet. Not necessarily sanitary.

---

Kate: When I am a mother, I'm never letting my children out of my sight.
Tony: Ya, how do you plan on doing that?
Kate: GPS locators strapped to the ankle, audio and video surveillance built into their clothes.
Tony: No, I mean the part about becoming a mother.

Ziva DiNozzo 

Tony med sina dumma, mer eller mindre kvinno-förnedrande kommentarer... å andra sidan är det därför Gibbs smäller till han i bakhuvudet jämt...

i bakhuvudet gör det inget att man slår, tycker jag... typ som en örfil, fast bakhuvudet... örfilar man nån i ansiktet så är det ju förnedrande, örfilar man nån i bakhuvudet så är det ett "wake-upp-call"...

småbarn och jobb

jobbet ja... kul har vi... Några exempel på både roligt och chockande, och som är både och...

Exempel 1:
Måndag. Alldeles innan lunch (cirka 11.45). Jag står inne i Mejeriet och frontar, tar undan tomma blå-backar osv... kunder öppnar och stänger dörrar i mejeriet för att ta varorna dom ska ha. En liten flicka på kanske 2-3 år öppnar en av dörrarna, ser att jag är där inne och ropar: Hej Hej, vem är du? jag böjer mig ner för att titta och säger hej hej... nån minut senare är jag klar och går och hämtar pengar för att köpa sås och något att dricka till maten... när jag står i kön till kassan och har betalat och är klar, så ser den lilla flickan att jag står där, innan jag upptäckt henne. hon springer fram till mig, slår mig på rumpan och skriker: SMISK! jag kan naturligtvis inte göra annat än att skratta, för hela incidenten var rolig... tycker jag iallafall...

Exempel 2:
Utspelar sig på kajen, och jag stimmar med "barbro". Efter att jag stimmat klart så håller jag på att få hjärtsnurr/ hjärtinfarkt. både hjärta och hjärna fick lov att jobba på högvarv, och jag rodnade nog som fan oxå... så det var inte direkt lyckat... eller om det nu var det... han nämnde att "nallen" brukar läsa min blogg, jag höll på att få spatt när han sa det... när han sa det svarade jag; ehm jaha, jo, jag vet att han syster brukar göra det, men jag visste inte att han gjorde det... så säger "barbro": 'jo, men jag har sett det när jag har varit hem till han...' men då sa jag till "barbro" att han skulle hälsa en grej till björn, men jag tänker inte skriva det här, det räcker med att "barbro" och björn vet vad det var jag hälsade... om nu "barbro" har sagt det till björn vet jag itne... men det återstår väll att se, annars får väl björn fråga då...

så har jag varit något stressad nu på eftermiddagen... plockade som vanligt milko imorse... iallafall blå-backarna och dom grejer på vagnen som skulle vara inne i mejeriet, sen gick jag till kajen för att titta om det kom några varor, (Maserfrakt) men det var det inte, det var Arla som kom.. så då plockade jag så mycket som möjligt av det, tills maserfrakt kom och jag bestämde mig för att gå på rast... sen hjälpte jag lina litegrann med att plocka chark fram till lunch, eftersom hon gjorde smörgåstårtor... sen efter lunch kom jag på att det var en hel del mejerivaror att plocka... det som var kvar på milkovagnen, som tog ungefär en halvtimme att plocka... sen var det 3 burar med övriga mejeri-varor (FT)... fast visserligen var det ägg på 1 bur, och dom äggen gick inte upp, det var nog möjligt att några kartonger med 6-pack gick upp, men inte så mycket mer... sen var det 2 andra burar, och dom tar i mitt tempo ungefär 1½-2 timmar att plocka av, per bur... så jag hade 2½ timme på mig att utföra 3-4 timmars arbete... då var inte jag nöjd, bara en aning stressad...

Kväll

Det är kväll.... ska gå och sätta mig i ett bad och skicka några porriga sms, sen går jag och lägger mig...

9 April

84 dagar kvar tills jag fyller 21.... den 9 April

skrämsel

Har inte skrämt några chaufförer idag faktiskt... Fazer-killen är för stram/blyg, han är iofs ganska söt, men inte min typ precis... och Henrik hade för bråttom idag... tror alla på Liljedals var väldigt stressade... Nämnde jag att jag har utökat mitt revir litegrann? har iallafall inte varit iväg på några rövar-stråk idag... får se när jag får chansen att stimma med Björn nästa gång, det är så sällan man träffar han...

Bad day

idag har jag inte haft nån bra dag precis... har knappt gått att röra på sig utan att man har velat begå självmord... hela kroppen är mer eller mindre mörbultad... ramlade ikull igår igen, [ME DON'T LIKE!!]... ramlade tidigare den här vintern, och nu när jag ramlade så landade jag på samma höft igen... hatar att ramla, speciellt när man får så in i h-vete ont, och nästa gång man ramlar så landar man på samma jävla kroppsdel... så nu har jag ont i höften och i hela tarmpaketet.... JAG HATAR VERKLIGEN VÄGVERKET! för dom kan inte göra sitt jobb ordentligt! Dom varken plogar eller sandar ordentligt... man kan ju tycka att dom kan göra både och ordentligt, eller åtminstone en av dom ordentligt, men nej, inte fan är det plogat, så när man går till och från jobbet så är det 5-10 cm tjockt lager med is, och att det kan ligga ett lager med packad snö uppepå... och då är det inte bara på gångvägarna, jag får lov att gå efter en lite större väg till jobbet, bitvis iallafall (efter vägen mellan centrala orsa och Grönklitt), att dom inte ens plogar där, där är det nästan mest med is, efter kanten på den vägen... så man går där och halkar och svär över att vägverket inte plogar bort isen till att börja med, nu kanske det är lite svårt, men det är ju bara att sätta ner plogen i marken och ploga, det gör för fan inget om plogen hamnar på asfalten så att det flyger gnistor.. om dom inte kan ploga ordentligt kan man ju tycka att dom kan sanda ordentligt, men nej, det gör dom fan inte heller... så nu är jag galen på dom... jag skyller på dom, för dom har nog på nått sätt lyckats med att förstöra mitt liv...

Aja... nu ska jag försöka med att slappna av, så jag kan jobba imorrn... imorse försov jag mig:( men jag kom inte så mycket försent till jobbet, 10 minuter sent... men nu ska jag kela med en av katterna, en av dom ligger brevid mig i soffan och sover..

 

Varför?

Varför får jag inte skrämma chaufförerna? har idag blivit bannlyst från att skrämma chaufförerna... lyckades skrämma upp Mattias litegrann... hehe.. kul hade jag iallafall... eftersom jag och Anna är ganska grova i språket och nätt och jämt har några spärrar när vi pratar, och kan vräka ur oss om vad som helst... eftersom både hon och jag flörtar med chaufförerna, och både hon och jag inte har några problem att säga något sexuellt, och då ganska grovt ibland, iallafall när vi pratar med varandra.... så lyckades jag skrämma Mattias, så nu är han nog lite rädd att jag ska våldta han... inte för att jag skulle göra det... men jag tror jag antydde nått om det.. nämnde att jag och Anna konkurerar om chaufförerna.... eftersom jag oftast står ute på kajen och flörtar med chaufförerna så nämnde hon förra veckan att hon skulle börja med det hon oxå, bara för att konkurera med mig... så nämnde jag det för Mattias... så stimmade jag och Anna med Mattias, och helt plötsligt frågar jag han (och jag vet inte varför jag frågar det) : Vadå, är du rädd att vi ska våldta dig, eller? och han kollar på mig med skräckblandad förtjusning, som att han inte i sin vildaste fantasi kunde tänka sig att jag skulle säga något sånt.... MEN jag kommer inte göra nått sånt... möjligen nypa han i rumpan...

Träffade björn idag förresten:D och det första jag vräker ur mig är: Du suger verkligen på att svara!!

Aja... ska gå och ta mig en huvudvärkstablett...

Filodeg

nån som har nått tips på vad man kan använda filodeg till? förutom baklava

Princess Diana R.I.P.

candlesRose
Goodbye England's rose
May you ever grow in our hearts
You were the grace that placed itself
Where lives were torn apart
You called out to our country
And you whispered to those in pain
Now you belong to heaven
And the stars spell out your name

And it seems to me you lived your life
Like a candle in the wind
Never fading with the sunset
When the rain set in
And your footsteps will always fall you
Along England's greenest hills
Your candle's burned out long before
Your legend never will

Loveliness we've lost
These empty days without your smile
This torch we'll always carry
For our nation's golden child
And even though we try
The truth brings us to tears
All our words cannot express
The joy you brought us through the years

And it seems to me you lived your life
Like a candle in the wind
Never fading with the sunset
When the rain set in
And your footsteps will always fall you
Along England's greenest hills
Your candle's burned out long before
Your legend never will

Goodbye England's rose
May you ever grow in our hearts
You were the grace that placed itself
Where lives were torn apart
Goodbye England's rose
From a country lost without your soul
Who'll miss the wings of your compassion
More than you'll ever know

And it seems to me you lived your life
Like a candle in the wind
Never fading with the sunset
When the rain set in
And you footsteps will always fall you
Along England's greenest hills
Your candle's burned out long before
Your legend never will
http://www.youtube.com/watch?v=_Efz3s7QiM8

Diana, Princess of Wales

Träning

Nån som har tips på nån träning eller idrott som är rolig att hålla på med?  läste nått i aftonbladet som skulle kunna passa mig; Kampsport, Joga, och styrketräning.... det funderar jag på att börja på med... men å andra sidan funderar jag på att börja med nån träning som jag har hållit på med förut... och om jag tänkter efter på när jag gick mellanstadiet när jag tränade som mest, så höll jag på med Dans och konståkning... om jag då oxå tänker efter hur mycket jag tränade, hur ofta, och alla aktiviteter utöver dans och konståkning, vilket var scouterna... tanken slog mig när jag satt i badet, hur hade jag tid? hur orkade jag? hur hann jag med skolan? om man räknar med idrottslektionerna i skolan, vilka låg på 1 timme var, så blir det 2 timmar, dansen som var på 1 timme i veckan, konståkningen som var 5 timmar isträning, och 2 timmar annat, och att ta sig till och från träningen (konståkningen var på 45 minuter dit och 15 minuter hem.... så 14 timmar träning varje dag... plus scouterna... och att man var igång och rörde sig annars oxå... så då var man vältränad... den kroppen jag hade då, den vill jag ha tillbaka...

Mys

sitter nu i soffan med morgonrocken på... har nyss badat, så det har varit mysigt....

funderar på att slänga iväg ett sms till E.. får se hur jag gör, om jag kommer på vad jag ska skriva....

yessiree

kom hem från jobbet för nån timme sen... sitter med fötterna i vädret och har inte tänkt göra ett jota mer idag... jo, kanske sätta mig i ett bad... kroppen värker som bara den... har varit väldigt lugnt idag på jobbet... men å andra sidan brukar tisdagar vara lugnaste dagen i veckan...

Har som vanligt stimmat med chaufförerna, jag älskar verkligen att stimma med dom.... rättare sagt, jag stimmade med han som körde Dahlbergs idag, har ingen aning om vad han heter, men stimmade gjorde jag, och han lyckades få mig tillräckligt irriterad för att Gibbs-slapa han... eller snarare så att jag inte brukar ta illa upp när chaufförerna retas och jävlas och är grova i språket när dom pratar med mig, och idag så var han tillräckligt grov i språket för att jag skulle ta illa upp, och då är det dags att reagera när till och med jag tar illa upp... men å andra sidan så var det inte sååå farligt ändå... det visade sig att han kände igen Björn, hur det nu kom sig... han pratade på att Björn brukade köra åt Dahlbergs på lördagar, men det verkar osannolikt, skulle han åka från Gävle till Mora på lördagar bara för att köra åt Dahlberg? låter väldigt dumt... han kör ju redan åt HA-BE... Så stimmade jag oxå med Henrik som körde siljans-chark idag... han kom inte förrän 14.45, dom brukar komma vid 13-rycket... så jag stimmade på han och tyckte han var sen, men det tyckte inte han... han kommer när han kommer menade han på... och det har han rätt i... när dom verkar vara knäppa på kontoret på siljans-chark, eftersom chaufförerna får vänta så in i h-vete, och ingen verkar ha nån koll på något... men det kan man verkligen inte lasta chaufförerna för... det är sällan man kan lasta chaufförerna när det strular.. det är nötterna som sitter på kontoren som ska lastas....


Sömn, projekt

okej. jag spräckte faktiskt min tidsbubbla om att gå och lägga mig innan 22. trots att jag faktiskt behöver sova.

går in för jobbet för mycket kanske. blir nog lite exalterad över att ha nånting att göra. men men. ska iallafall få tummen ur ****** och söka/skaffa ett riktigt jobb, och inte bara springa frivilligt, nog för att det är roligt, och givande. så SKA jag få tummen ur  ******* och fortsätta och göra en ordentlig uppföljare på min projektarbetesrapport som jag gjorde i trean på gymnasiet. projektet som förmodligen ingen annan tjej har gjort, och definivt inte ur den vinkeln. rapporten/projektet om "arbetsmiljö och säkerhet för busschaufförer". helt otroligt egentligen. är nog en av dom få tjejer som nånsin haft "pippi" på bussar/busschaufförer. och som ens har kommit på att skriva om just det. men själva ämnet arbetsmiljö och säkerhet är nog inte så ovanligt i sig. det är nog det att en tjej vill undersöka om arbetsmijön och säkerheten för busschaufförer. men å andra sidan är jag chaufförstokig. har planer på att göra nån stor helhets-undersökning/rapport om hela Swebus organisation. men man kan ju börja i små proportioner. får se hur jag löser det. hur jag lägger upp det. det spelar nog inte nån större roll, bara det blir gjort. iallafall så ska jag få lite mer infallsvinklar, och tips på vad jag ska ta upp i den rapporten. ska nog upp till bussgaraget och höra efter med driftledningen i mora och prata lite med chaufförerna om vad dom har för ideér och förslag.

Tips, någon?

"You may not admire her methods, but you gotta love the result"

87

87 dagar kvar tills jag fyller 21.... Onödig information om nått... 9 April...

trött

har varit trött hela dagen faktiskt... höll nästan på att försova mig imorse... hade satt väckarklockan på 6 som vanligt...och snoozade fram till 7.15... lyckat, då har man 0 minuter på sig att göra sig iordning för att gå till jobbet.... men å andra sidan, det tog 5 minuter att klä på sig och borsta tänderna och ta matlådan och sticka... så noga var det inte med håret, det var i någorlunda ordning iallafall, hade inte direkt världens morgonfrisyr, så det var lugnt...

höll på att somna på lunchrasten, försökte slumra till i 5 minuter iallafall... det gick inte så bra...

så idag ska jag gå och lägga mig tidigt... är bara att komma till skott och göra det oxå.... och inte skjuta upp det hela kvällen, ska försöka komma isäng innan 22, men jag kommer nog inte lyckas, men ska försöka...

Musik idag: Secret Garden - Bruce Springsteen (Jerry Maguire Soundtrack)

det blir nog kanske ett till inlägg, om jag kommer på vad jag hade tänkt skriva...

NCIS

Okej... jag kollade faktiskt inte klart på filmen... jag tröttnade halvvägs in i filmen, ungefär som jag brukar göra när jag tittar på film... jag gick och satte mig i ett bad istället... och sitter nu i soffan och plöjer igenom några avsnitt av NCIS på laptopen nu innan jag går och lägger mig... eller rättare sagt, jag har plöjt igenom 1 avsnitt av NCIS... från säsong 1, avsnitt 7, Sub Rosa... Höjdpunkten med NCIS är Gibbs och Abby... och när Gibbs Gibbs-slapar DiNozzo...
Abby Gibbs Abby och McGee Ziva 
DiNozzo Jenny Ducky

film

ska gå och kika på filmen "Snyltgästen" aka "Housesitter" den är hyffsat bra... men Steve Martin och Goldie Hawn...

Nothing's gonna stop us now

Looking in your eyes I see a paradise
This world that Ive found
Is too good to be true
Standing here beside you
Want so much to give you
This love in my heart that Im feeling for you

Let em say were crazy, I dont care about that
Put your hand in my hand baby
Dont ever look back
Let the world around us just fall apart
Baby we can make it if were heart to heart

Chorus:
And we can build this dream together
Standing strong forever
Nothings gonna stop us now
And if this world runs out of lovers
Well still have each other
Nothings gonna stop us, nothings gonna stop us now

Im so glad I found you
Im not gonna lose you
Whatever it takes I will stay here with you
Take it to the good times
See it through the bad times
Whatever it takes is what Im gonna do

Let em say were crazy, what do they know
Put your arms around me baby
Dont ever let go
Let the world around us just fall apart
Baby we can make it if were heart to heart

And we can build this dream together
Standing strong forever
Nothings gonna stop us now
And if this world runs out of lovers
Well still have each other
Nothings gonna stop us, nothings gonna stop us

Ooh, all that I need is you
All that I ever need
And all that I want to do
Is hold you forever, ever and ever, hey

(guitar solo)

And we can build this dream together
Standing strong forever
Nothings gonna stop us now
And if this world runs out of lovers
Well still have each other
Nothings gonna stop us
Nothings gonna stop us, whoa
Nothings gonna stop us now, oh no

Hey baby, I know, hey baby, nothings gonna stop us
Hey baby, woo, nothing, hey baby
Nothings gonna stop us now yeah


Ben & Jerrys

Bohemian Raspberry... En ny favorit i Glassfrysen...
Bohemian Raspberry


sms-språk

eller vad man ska kalla det... när folk förkortar ord när dom skriver, och till och med när dom pratar nuförtiden... jag stör mig nå de grövsta på det... det är så jäkla jobbigt... känner mig gammal som gatan för att jag själv mer eller mindre inte använder mig av förkortningar (det blir faktiskt minst missförstånd då) och för att jag inte fattar förkortningarna... visst, jag använder mig av en och annan förkortning ibland, MEN ytterst sällan... det beror på situation och vem man pratar med... men överlag så tycker jag faktiskt att det inte är befogat med förkortningar... folk fattar vad du menar när du pratar som vanligt, varför förstöra det med förkortningar som den du pratar med kanske inte förstår...

som till exempel Donken, jag använder inte det uttrycket för McDonalds, det finns inga planer i världen att jag nånsin skulle säga det... jag ser ingen anledning, det låter förjävligt... när till och med föräldrarna använder mordenare uttryck än man själv gör, så känner man sig verkligen gammal som gatan... jag kommer inte använda så fula smeknamn för olika grejer, eller förkortningar heller för den delen... det låter fult, och risken är stor för att missförstås...

bilder

har kikat lite på gamla bilder från när man gick på högstadiet... va liten man var... eller liten och liten.... jag har inte växt alls sen dess... kanske en cm eller en halv... det är kroppen i övrigt som har förrändrats, på olika vis...

på balen i nian     jag och jenny och holly   kökstjänst på sbg  spöknatt för konfirmanderna  trött efter en jobbig natt   är ett måste

lördag

myslördag. som vanligt. ska strax gå och hämta mig en kopp kaffe, så man blir varm i kroppen igen, börjar stelna litegrann.

veckan har varit både bra och dålig. kylan har satt sina spår, likaså att man bara har jobbat varannan dag, så man har haft ont dom dagar man jobbat och varit stel dagen efter. men å andra sidan har det varit skönt att det har värkt, då vet man att man lever. men kylan har gjort det värre. har inget emot att det är mellan -5-15 grader, det är ju ändå ganska lagomt... men när det var svinkallt i början av veckan var det nästan för mycket... -25 grader är FÖR mycket... man kände verkligen att man levde då... men å andra sidan är det charmigt när det är så kallt... det är så fint ute då, med snön överallt och frosten, och att man tänder en massa ljus och så....

igår gjorde jag nått jag faktiskt inte brukar göra... jag såg på lets dance... brukar tycka sådana program suger, men såg det litegrann ändå, läste en bok samtidigt, så det gills kanske inte... var väll mest ute efter att se om det var samma som stjärnor på is, vilket jag tyckte var roligare... och många tyckte tydligen att blondinbella sög... så jäkla dålig var hon inte, hon hade glöd, men så mycket mer var det inte... grejen var att dom flesta andra var bättre...hon sög inte, men dom andra var bättre, det är skillnad... får se hur hon gör ifrån sig nästa vecka...

gillar egentligen inte blondinbella... hon är för mycket... det är svårt att sätta fingret på vad jag inte gillar med hon, jag gillar hon inte helt enkelt... hon dumförklarar sig själv för mycket, genom att se ner på resten av svenska folket och dumförklara svenska folket...

Irritably worse

You had me at Hello! You had me at Hello! Definetly love at first sight... You have loved you from the very first sight...
You had me at Hello! But right now it feels like I'm loosing you, and I don't know why... I want you in my life, and I want
to stay in yours... If you want to break the contact completely just tell me... TALK TO ME! but that seems to be the
general consensus of all guys, not to talk... not to talk to the girl just makes her even more irritable,
and she might go of and do something incredibly stupid... like phoneterrorizing, or mailbombing, or hit you
over the head with a seven iron (a golfclub) or something... http://www.youtube.com/watch?v=aUzVpHgOMd4

BTW... har kollat på filmen "Freedom Writers" idag.... HERREGUD! Den filmen är verkligen jättebra....
helt enkelt älskar den... den har mer eller mindre allt jag älskar med film... okay, kanske inte allt,
men en hel del... intriger, ett jättebra budskap, den berör på djupet... det är en film för
både killar och tjejer.. för killar är det våld, och gäng, och ghetton.. för tjejer är det en väldigt
bra film att gråta till... den berör på djupet... Tagline: Our story, Our Words...

Parfym

Comme une Evidence en av mina favoritparfymer... luktar gudomligt gott.. dock itne värdens bästa för dom som är känsliga mot parfym, som jag är, men jag tycker om den här parfymen ändå...

Stel

Gissa om jag var stel igår... det var sjukt kallt när jag gick till jobbet igår (-27°) så man var sådär lagomt seg när man kom fram... stel som fan var jag iallafall.... så hade jag någorlunda tur att Jörgen kom med milko ganska samtidigt som jag kom, så jag behövde inte gå sysslolös... och runt 10 kom killen från Ha-Be, Barbro kallas han tydligen, enligt Björn... han var nog inte riktigt van vid kylan... det hade tydligen varit mellan -10 och -15 i Gävle, och här i Orsa var det cirka -25, så han såg ganska härjad ut... Idag har det inte varit lika kallt, tack och lov... det har nog varit runt -10, ganska lagomt...


 glansigt
Har smörjt in ansiktet när jag skulle ut, så nu är ansiktet skitglansigt...    försvarets hudsalva den här hudsalvan använder jag som både lypsyl och hudsalva... Försvarets hudsalva... den funkar väldigt bra... det är inget vatten i den som torkar ur huden, däremot är det mer fett, t ex, talg och oljor..

och åter till...

... Hemligheten...

den 29-30 Januari ska jag antagningspröva (mönstra)... jag har kanske inte det som krävs för att klara av lumpen, men det återstår väll att se om jag ens klarar mönstringen... jag kommer nog inte klara dom tuffaste utbildningarna i lumpen, men det är inte nån av dom tuffaste utbildningarna jag vill göra heller... jag vill göra lumpen för att lära mig att överleva i naturen om det skulle bli nån naturkatastrof eller om jag på nått sätt skulle bli strandsatt i naturen... det är inte för att lära mig skjuta och använda vapen, även fast jag kommer få lära mig det oxå...

Hemlighet

har en hemlighet som jag ska berätta om nån annan dag, idag orkar jag inte, ska sova så jag orkar upp att jobba imorrn... så nån annann dag berättar jag om det...

och det har INGET med kärlek att göra, och jag är INTE med barn...


KALLT

det är verkligen jättekallt här... imorse var det 24.8 minusgrader!   24.8! det är ju jättekallt...  Det är 22.8 minusgrader nu vid lunch, så nu vet jag hur kallt det är... men kallt är det... det känns ända in att det är kallt ute, kan nog vara att det inte är superbra isolerat, jag vet inte, eller att det inte är riktigt tätat i fönsterkarmarna... eller så beror det på att det är ett hål borrat i väggen/fönsterkarmen, så det verkligen väller in kyla..

Gardiner

Ruggigt snyggaRuggigt snygga gardiner. jag har exakt det mönstret som sängkläder just nu, riktigt mysigt. och likadana gardiner, med enda skillnaden att man har bytt plats på den gråa och vita färgen väldigt snygga är dom iallafall tycker jag.

Middagstips

Kycklinggryta
Ingredienser:

1 burk Peanut satay sauce
3-4 kycklingfiléer, strimlade
Kryddor efter smak och tyckte
400 gram valfria frysta wokgrönsaker
1 konservburk Blue Dragon wokgrönsaker
1 konservburk vattenkastanjer
1 konservburk bambuskott
1 lök
5 dl Grädde
+ mer vätska vid behov
Serveras med Nudlar

Gör så här:
Stek kycklingstrimlorna så dom blir välstekta, lägg kycklingen i en gryta när den är färdigstekt. Stek sedan löken så den blir mjuk. Lägg i löken i grytan. Dags att krydda i grytan. Stek dom frysta wokgrönsakerna. Lägg i ALLA wokgrönsakerna i grytan, plus vattenkastanjerna och bambuskotten. Innan wokgrönsakerna och bambuskotten och vattenkastanjerna läggs ner i grytan ska man hälla bort vätskan från konservburkarna. Häll i grädden i grytan. Rör om, så att allt blandas. Häll sedan i hela burken med Peanut satay Sauce, och rör om igen. Smaka av, krydda mer om du vill. Låt grytan koka ihop, och allt blandas om ordentligt. Nudlar eller ris passar till. Det står annars på Peanut Satay Sauce-burken hur man gör, man kan ha i dom grönsaker man vill, man kan även byta ut kycklingen mot räkor.

Peanut Satay Sauce

Gott Nytt År

Gott nytt år allihop!

Hoppas att 2009 slår alla era förväntningar!

och Grattis till Mamma som fyllde år igår på nyårsafton!

RSS 2.0