julpyntat bloggen

ja, jag har ju julpyntat bloggen... sitter nu och grunnar på hur jag ska pynta bloggen till våren, och till påsk... men det är lite för långt fram, får fundera på om det går att pynta till nyår... går, gör det väll, men om jag får till nått pynt som jag blir nöjd med...

bacon-flunsan

Är övertygad om att svin-influensan är en bluff.. tänker inte vaccinera mig, tror att kroppen klarar av influensan bättre utan vaccinet i det långa loppet.. det är bättre att ha sitt naturliga immunförsvar, än en jäkla medicin.. Är man frisk, och inte är i riskxzonen så finns det egentligen ingen anledning att vaccinera sig tycker jag.. kommer jag ligga däckad sen av influensan så får det väll vara så, då tänker jag klara av influensan med mitt eget immunförsvar, och få ett starkare immunförsvar.. dessutom så tror jag att svin-influensan egentligen är en vanlig influensa... varje år är det 2000-4000 som dör av influensan här i sverige, av svin-influensan är det ca 20 stycken.. så är jag övertygad om att vaccinet mot svininfluensa innehåller svininfluensa, och att vaccinet sprider mer virus och mer influensa än det motverkar influensa.. för i dagsläget så tar folk medicin mot ALLT, det är inte bra för kroppen att ta medicin för allt.. kan man inte sova tar man medicin, kan man inte vakna tar man medicin, kan man inte äta tar man medicin, äter man för mycket tar man medicin... och många sjukdomar SKA kroppen ha, som många av barnsjukdomarna, som röda hund, vattkoppor, och sånt.. nu får man ju vaccin, och antibiotika mot allt, och det kommer att förstöra kroppen tillslut, för tillslut har man för mycket medicin i kroppen och för lite immunförsvar för att klara av influensor och förkylningar..


pms

ÅÅÅHH vad jag ogillar att ha pms just nu.... vill verkligen inte ha det just nu... känner på mig att det kommer bli rejält den här gången, känner den molande värken i mage och rygg redan nu, en 4 dagar innan, det bådar inte gott... kommer vara olidlig dom närmaste dagarna... nog för att mensen kommer vara hemsk, så kommer jag nog ha världens pms... när jag redan nu knappt vill gå upp ur sängen, eller är på humör för den delen... nä nu ska jag inte klaga om det, nu ska jag nog gå och sova...

Dong

ligger på soffan och lägger patiens på datorn... tråkigt egentligen... egentligen tycker jag det är tråkigt att sitta vid datorn, fast på samma gång kan jag inte slita mig från datorn.. konstigt tycker jag... är nog lite av en datanörd, eller snarare data-addict.. internet är nere, så jag har en dong ikopplad i datorn, så internet går lite trögt, så använder pappa dongen oxå emellanåt, så jag är inte ute på internet och msn lika mycket, vilket jag kan tycka är frustrerande emellanåt, även fast jag tycker att det är tråkigt att vara ute på internet... jaja.. ska snart gå och lägga mig och fundera vad jag ska göra åt axeln som bara värker jämt... eller om jag ska däcka på soffan, vet inte om jag orkar resa på mig och gå och lägga mig i sängen, men det ska jag nog göra...

Har fortfarande inte fått nått svar än på om jag har fått jobb på McDonalds..

Så påverkar syskonen din personlighet (Artikel + mina egna tankar)

Hela ditt liv och allt du gör påverkas av din plats i syskonskaran. Läs hur du kan vända det till din fördel!

Vår plats i syskonskaran kan påverka allt – från vilket jobb vi väljer till hur vår relation till partner och vänner fungerar. Just nu ökar intresset för syskonforskning.
–Hur vi utvecklas som personer är inte genetiskt betingat utan handlar om hur relationerna i familjen fungerar, säger Frank J. Sulloway, syskonforskare vid Institute of Personality and Social Research, University of California, och författare till Born to Rebel.

Och det har stor betydelse för hur livet blir. Förstår man de osynliga krafter som finns mellan syskon kan man lättare ändra sina oönskade mönster från barndomen.
Föräldrarna spelar också en viktig roll. Ofta behandlar de omedvetet sina barn olika beroende på var barnet befinner sig i syskonskaran.
Även kön och antal år mellan syskonen påverkar. Är det sex år eller mer mellan syskon räknas man som endabarn. Och en syster som växer upp med bara äldre bröder brukar i vuxen ålder komma bra överens med män i allmänhet, menar William Cane i sin bok The Birth Order Book of Love.
Ny forskning visar att äldsta barnet ofta har högre IQ än sina yngre syskon eftersom hon har fått mer stimulans än de. Det kan även bero på att hon ofta hjälper småsyskonen och fungerar som lärare för dem.

Vilken syskontyp är du?


Storasyster – ledaren

Ansvarsfull ledartyp, tar lätt rollen som ”surrogatförälder” för sina yngre syskon. Gifter sig ofta med en lillebror. Har bra självförtroende, är noggrann och beslutsam, praktisk och förnuftsstyrd. Många vd:ar och hälften av USA:s presidenter är äldstabarn.
Positivt: Klarar galant ansvarsfulla uppdrag. En organisatör, koncentrerar sig helst på ett eller ett par intressen, testar inte gärna nya saker, men är bra på att fokusera och blir skicklig på det hon gör.
Negativt: Tar lätt på sig för mycket, löser andras problem, ser till att allt funkar. Det är stressande och studier visar att äldstabarn oftare än andra dör av hjärtbesvär.
Råd: Försök ägna tid åt bara dig själv. Våga lämna över ansvaret till andra, det är inte ”farligt” att delegera.
Storasystrar: Oprah Winfrey, kronprinsessan Victoria och Pernilla Wahlgren.

Mellansyster – medlaren

Måste förhandla sig till uppmärksamhet, men slipper höga krav på sig. De kan utvecklas åt helt olika håll. En del blir liksom minstingar entreprenörer, drar i gång projekt, startar framgångsrika företag. Andra blir lärare eller advokater som medlar mellan olika parter. Diplomati är ett typiskt drag.
Positivt: Bra på att kompromissa och förstå andras känslor och reaktioner. Socialt begåvad, utmärkt förhandlare. Reder snabbt ut tvister hemma och på jobbet.
Negativt: Kan lätt bli en kameleont, gör allt för att alltid passa in.
Råd: Tänk efter vad du själv vill. Finns det lägen då du kompromissar bort saker som betyder något för dig? Ställer du jämt upp och gör saker för att andra ska må bra – trots att det sliter på dig? Försök ändra på det!
Mellansystrar: Britney Spears, Cindy Crawford, Helen Mirren.

Lillasyster – charmtrollet

Stora sociala talanger, familjens clown, en spänningssökare, fri som en fågel. Lever äventyrligt, gärna med bergsklättring och fallskärmshoppning. Får sin vilja fram genom att få andra att skratta. Har talang för att skriva, musicera och inreda. Vill bli omtyckt – och gillar att provocera. Många i USA:s kongress är yngstabarn.
Positivt: Empatisk, nyfiken. Har lätt för att prata och lyssna på andras livshistorier och problem. Hoppar gärna på nya projekt och är med på spontana infall.
Negativt: Lite väl känslosam och ivrig, tänker inte alltid på konsekvenserna. Kan bli osäker och osjälvständig om hon blivit bortskämd.
Råd: Att flyga som en fjäril från blomma till blomma är inte alltid bra. Ta tag i dina drömmar, försök att konkretisera dem. Dina stora planer kan bli verklighet om du lär dig att fokusera på det du vill.
Småsystrar: Cameron Diaz, Josefin Nilsson, Gudrun Schyman.

Ensambarn – individualisten

Intelligent och ansvarsfull individualist. Får personlighetsdrag från både äldsta- och yngstabarnet. Är inte mer bortskämda än andra, inte heller osociala och ensamma, tvärtom! Många Nobelpristagare är endabarn.
Positivt: Ofta begåvad och har bra självförtroende tack vare all stimulans och uppmärksamhet från föräldrarna, vilket gör att man mår bra och går långt i livet.
Negativt: Litar ibland för mycket till andra för att man inte behövt kämpa för sin plats i familjen. Kan göra att man blir överkörd om man inte säger ifrån.
Råd: Finns det områden i livet, hemma eller på jobbet, som du vill ska fungera annorlunda? Lär dig säga ifrån, annars kan andra inte veta vad du egentligen tycker.
Ensambarn: Condoleezza Rice, Lauren Bacall, Brooke Shields.

Tvillingar – en minifamilj

Tvillingar är en familj inom familjen. Man vet att man är speciell för att man alltid fått extra uppmärksamhet.
Positivt: Omtänksam och hjälpsam, gör allt för vänner och partner. Naturbegåvning på att vårda vänskap. Känner direkt av en fnurra på tråden. Bra på att skapa nära relationer. Samarbete är en specialitet.
Negativt: All uppmärksamhet kan skapa osäkerhet: Är jag verkligen värd det? Svårt att klara sig på egen hand, man är så van vid att leva så nära någon.
Råd: Du är van vid en speciell närhet och letar efter vänlighet och medkänsla hos alla du möter. Det kan leda till besvikelse och tomhetskänsla. Om du accepterar och förstår det ökar chansen att bli lycklig i ett förhållande.
Tvillingar: Susanna och Jenny Kallur, Mary-Kate och Ashley Olsen.

AV CHARLOTTA LINDELL     
Publiserad i Måbra


mina tankar om artikeln, och fenomenet...
Vet inte om jag ska tro riktigt på beskrivningen av en Storasyster, jag är ju en storasyster, och vissa delar av det stämmer, andra delar stämmer inte alls. Eftersom det är generellt så behöver det inte stämma in till punkt och pricka på varje person. Förnuftstyrd kan jag inte påstå att jag är, snarare tvärsom, men sen har jag mina ljusa stunder när jag använder förnuftet. Testar Inte gärna nya saker, hm, jag testar gärna nya saker, med viss reservation, beroende på vad det handlar om. Stressande; både ja och nej, det beror på vem man frågar, och vad det handlar om. Är rastlös, men långsam att äta, och gå, osv... Men har man läst lite om det, och man vet om nån är till exempel en storasyster, en lillebror, eller ensambarn, så ser man tecken på hur det påverkar dom i dagsläget... har man läst på om tecknen, så ser man dom ganska tydligt.. Jag kan se det till exempel på folk runt om kring mig, med tanke på att jag med dom personerna vet vilken position i syskonskaran den personen har, om den är en storasyster, eller lillebror, eller ensambarn eller vad det nu må vara, så ser man det så tydligt...


You shook me all night long



man får rysningar, man märker att det finns massor av talang.. orkar inte skriva nått mer meningsfullt just nu än så egentligen... har tänkt hugga av axeln, för den vill inte riktigt samarbeta, den låter som en hel symfoniorkester av knakningar..

har tänkt lägga upp ett mer seriöst inlägg imorrn, när jag har mer kött på benen (inte för att jag behöver mer kött där, eller nån annanstans på kroppen) när jag kan formulera mig bättre, och ser vad jag skriver, och ser vad jag läser... har läst nått om vilken position man har i syskonskaran påverkar ens liv, beroende på om man är äldst eller yngst eller mellanbarn, eller ensambarn i syskonskaran.. så jag har tänkt skriva lite om det.. 

Ooops Vi gör det igen

ÅÅÅHHHH hatar när inläggen avbryts, så man får lov att skriva om dom...



Var in till HI-vision idag (igen)... Har kommit på att jag har dom närmsta 1-3 åren kirrade.. i dagsläget beror det på gymnasiebetygen.. Har några alternativ, då gymnasiebetygen spelar en stor roll.. Om betygen räcker, vilket inte är så sannolikt egentligen, men jag hoppas på det, så har jag tänkt söka till en Lokförarutbildning i Hallsberg.. man lär ha högskolebehörighet till den utbildningen, men eftersom jag har några IG, så lär jag kanske läsa upp dom betygen, MEN eftersom dom kurser man behövde ha läst till att komma in på utbildningen, dom har jag godkänt i, och eftersom jag ändå har ett samlat betygsdokument, så kanske det går ändå, om jag har tur.. slipper jag läsa upp dom kurserna jag har IG i, och att allt annat går vägen, med en intervju som lär klaras av och hälsoundersökningar och så, så ska jag söka utbildningen, och den börjar i Mars, så jag hoppas jag komemr in på den utbildningen, utan att behöva läsa upp betygen.. men MÅSTE jag läsa upp betygen så ska jag göra det först, och sen söka utbildningen lite senare, när jag läst klart kurserna... och Lokförar-utbildningen är på 60 veckor... och kommer jag in på utbildningen, och klarar av och gör klart utbildningen, så kommer jag sen jobba som lokförare :D då kommer jag bli rik som ett troll har jag tänkt... lönen är rätt bra, cirka 35 000.. lever man då snålt oxå, och sparar pengar, så har man det bra sen... då kan jag köpa ett hus efter några år, om jag vill..

Sommarpojkarna

Nu fattar jag vad Holly-bönan menar med att min musiksmak är konstig och extrem.. jag är beredd att hålla med.. min musiksmak är HELSKUM! Den skrämmer till och med mig själv.. lyssnade lite på Sommarpojkarna, och Kenneth and the Knutters på youtube, och konstaterar, det här är musik som jag ska ha i mp3:n... musiken är inte speciellt bra precis, men jag lyssnar på sån musik för att jävlas med folk, för att dom flesta tycker den är irriterande..

har snokat lite på google idag oxå.. mest för att släktforska.. ibland är jag förvånad över hur lite jag hittar, och i nästa andetag är jag förvånad över att man kan hitta allt, bara man vet vad man ska skriva, och hur man ska söka..

snokade iallafall lite på killar som jag varit "kär i" när jag var yngre, en gång i tiden när jag var ung (JAG VET ATT JAG FORTFARANDE ÄR UNG) och gick i skolan.. såg att Stadjer har flyttat tillbaka till falun.. hihi.. gu, va jag kommer ha roligt, om han är likadan som när vi gick på högstadiet... hade så roligt åt han då, för han var allt som oftast livrädd för mig, jag vet faktiskt inte varför.. var iofs inte direkt "kär" i han, han var rättare sagt kär i mig, och jag föll inte för han förrän på vårterminen i nian.. tror han vart kär i mig i åttan redan, då kom jag och holly och jenny på att han var kär i mig, och att Lie var kär i holly, för dom sprang och gömde sig så fort jag och holly dök upp i korridoren HAHA.. så gömde dom sig UNDER bänkarna, BAKOM fötterna på alla andra killar i sin klass, FEGISAR.. och jag kunde ju naturligtvis inte ge fan i att retas med dom på grund av det... tror stadjer var lite rädd, för att jag ofta var i slagsmål med några av killarna med jämna mellanrum, i sjuan och åttan var jag i slagsmål med niorna.. men i nian så var jag iallafall snäll mot han, i den mån det gick, med tanke på att han sprang och gömde sig rätt ofta.. men men, sen dess har jag INTE fallit för hockeyspelare..

Jane Eyre

Har precis tänkt titta på filmen Jane Eyre, jag vet jag har sett filmen förut.. men nu ska jag se en annan verision av den... hade tänkt se 3 verisioner, och jämföra, och se vilken verision jag tycker är bäst..

Vilken verision har DU sett, om du nu har sett någon verision av Jane Eyre? Och om du har sett flera verisioner, vilken verision var din favorit?




Har tänkt skriva nått inlägg om bacon-influensan om några dagar.. ska grunna lite på hur jag ska lägga upp inlägget bara..
Så har jag för mig att jag har tänkt skriva något inlägg om något annat oxå, men nu kan jag inte dra mig till minnes vad det skulle handla om...

kusinens bröllop

i helgen har en av mina kusiner gift sig i Dubai..  :D har kikat på några bilder från brölloppet, inte bara några, det var iallafall 80 foton.. kikade på bilderna på Facebook... hon var JÄTTEfin på bilderna.. tänkte lägga upp en av bilderna jag snodde från den som tog bilderna (om du som tog dom läser, läs: lånade)... hade väldigt gärna åka ner och vara där jag oxå och titta på bröllopet... är verkligen jätteglad för deras skull.. tycker låten passar till bilden...




sitter på...

0-4babdd49a1eef3384fdf51f458b825b7.png

Kolla varifrån!

sitter på busstationen i falun och väntar på bussen hem.. Den går kvart över tre.. Har precis varit på jobbintervju för mcdonalds.. Det var 300 stycken som sökte jobbet, bland annat en av mina kusiner, christoffer.. Hade varit roligt om både han och jag fick jobb där.. Man blir lite smått nervös på en jobbintervju.. Och OM jag får jobb på mcdonalds så hotar stjärnkvist med att han ska komma dit och käka och vara dryg med mig när han är dyngrak.. Haha.. Jag skulle bara vara dryg tillbaka, haha.. Men han är ju en sån som kör åt polfärskt, då kan man inte räkna med annat.. I det fallet är det synd att han är så snygg.. Men det är roligare att dryga sig med pojkarna på liljedals, i synnerhet alfredsson och henrik och jörgen.. Haha, alfredsson hävdar fortfarande att jag är ute efter jörgen, vad ska jag hitta på med en knäpptyst rökare? Har inget emot han, bortsett från att han är knäpptyst och röker..


Fernando

Fernando



Varför sörjer du, Fernando?
Varför klingar din gitarr i moll, vad äar det som står på?
Är det kärleken, Fernando?
Har hon lämnat dej, din stora, stora kärlek, är det så?
Den som älskat och förlorat
vet att sånt kan ändå hända då och då

Sorgen kan va tung att bära
men att vänner sviker är nånting man måste läre sej
jag har också mist min kära
vem är du som tror att detta kunde drabba bara dej?
Har du några glada sångar kvar
så spela, spela, spela dom för mej

Länge, länge leve kärleken
vår bästa vän, Fernando
fyll dit glas och höj en skål för den
för kärleken, Fernando
spela, spela melodien och sjung
sången om lyckan
länge, länge leve kärleken
den kärleken, Fernando
länge, länge leve kärleken
den kärleken, Fernando

Ska vi skåla för dom andra
som fick evig kärlek och den trom som bor i varje sång?
eller skåla med varandra
vill du dricka för den lycka som jag upplevde engång?
det är lika sant som sagt
den vackra sagan den blir aldrig, aldrig lång

Länge, länge leve kärleken
vår bästa vän, Fernando
fyll dit glas och höj en skål för den
för kärleken, Fernando
spela, spela melodien och sjung
sången om lyckan
länge, länge leve kärleken
den kärleken, Fernando
länge, länge leve kärleken
den kärleken, Fernando

Länge, länge leve kärleken
vår bästa vän, Fernando
fyll dit glas och höj en skål för den
för kärleken, Fernando
spela, spela melodien och sjung
sången om lyckan
länge, länge leve kärleken
den kärleken, Fernando
länge, länge leve kärleken
den kärleken, Fernando

länge, länge leve kärleken
vår bästa vän, Fernando
länge, länge leve kärleken
vår bästa vän, Fernando


A little respect



Blir så glad av den här låten, och danssugen oxå för den delen... behöver bli lite glad... det räcker inte med att leka pyroman...

Bråkmakargatan

Idag var det inte roligt att leka pyroman.. det ville inte fatta eld... den enda man fick göra var att leka med diesel och bensin och gasol.. kasen vill ändå inte tända... är bättre om det flisas upp, till våren..

var på HI-vision en snabbis idag, helt hopplöst verkar det vara nu.. helt onödigt att åka in dit.. verkar vara helt hopplöst att få jobb, när man inte har godkända betyg, men man får försöka hoppas på det bästa fast hoppet börjar tryta... ska nog nästan sätta mig i ett hörn en stund och fundera...

Appropå jobb, så har jag fått en jobbintervju iallafall.. har ju bland annat sökt på McDonalds, och ska ner till falun på jobbintervju på tisdag.. hoppas jag får jobbet nu då, så får jag hoppas på jobbet i Borlänge, på Karl Hedins.. har inte fått nått svar därifrån än...

leka med...

0-26116ca216cada100b680344694bbef4.png

Kolla varifrån!

leka med elden.. Är på kungshaga för tillfället och leker pyroman.. Eldar upp en stor kase.. Brandkåren är notifierad.. För det lär komma en del larm.. Eftersom det är en stor eld som syns från 45an, och är vid ett hotell.. Men det är kul att leka pyroman när brandkåren vägrar..


Alltid inom mig



Jag upptäckte nyss att jag har den här låten på datorn... har aldrig hört den förut, men jag vart glatt överraskad över hur bra den är... vart så rofylld... nån låt att lyssna på när man ska till att somna...
Hannah; den här låten kan vara nått för dig :D

Matchmaking

är inte nått jag har så nått till övers för, inte när det kommer till att folk försöker para ihop mig med någon annan. å andra sidan kan jag tycka att det kan vara underhållande att försöka para ihop folk med nån annan. dubbelmoral så det dånar om'et jag vet. har varit med om flera gånger att folk försöker para ihop mig med nån annan, flera gånger med nån jag aldrig i mitt liv skulle kunna tänka mig. visserligen har det egentligen inte varit nått fel på killarna, men det har inte varit nån attraktion, ingen magi, det där lilla extra, den där magkänslan man får att, den här killen ska jag ha. den senaste killen som jag håller på att bli ihop-parad med, är nån jag vet vem det är, men jag har inte träffat han på nästan 10 år. folk förrändras på 10 år, och jag vet inte vad jag tycker om han idag, förr när jag gick i grundskolan, för vi gick på samma skola på britsarvsskolan, ändå från lågstadiet till högstadiet, men jag har inga minnen av han från högstadiet. sista minnet jag har av han är från när jag gick i 4:an och han gick i 5:an, vilket var från luciatåget. A ja, får se hur jag gör, om jag bestämmer mig för att träffa han, det var så länge sen, litar inte riktigt på min magkänsla heller i det här fallet, eftersom han värkar ha förrändrats sen vi gick i skolan, och jag vet inte hur mycket osv. och om jag bestämmer mig för att träffa han, om det blir innan eller efter jag flyttar ner till falun igen. så har han en tjej oxå för den delen, så får se hur jag gör..

jag vill inte vara det där andrahands-valet.. jag nöjer mig inte med bara "det duger", jag vill bli överväldigad..

Jag väljar faktiskt hellre att ha 30 minuter av underbart än ett helt liv av "det duger"...

3 låtar, 3 år sen

3 låtar, cirka 2.5 år sen (April-Juni 07). Associerar (stavning?) låtarna till det händelseförloppet under den perioden, i slutet av trean på gymnasiet. det är 3 nära vänner som vet om det, som fortfarande är nära vänner (Ramazan, och Derya och Zeynep). Dom vet om dom misstagen jag gjorde då. Jag ångrar inte misstagen, och jag kommer inte be om ursäkt för dom. Misstag i den bemärkelse att jag kan tycka att det är ett misstag, känslomässigt, men inte mitt misstag i praktiken. Första låten säger egentligen vilket typ av misstag det var, men det var INTE MITT misstag i praktiken, men ett av mina misstag känslomässigt. Jag var då kär i en kille, E, som jag egentligen var kär i sedan i nian, och hela gymnasiet, och fram till i våras när jag fick nog. I vilket fall som helst, en dag när jag skulle till skolan (no shit, Sherlock!), satt på bussen, längst fram som vanligt, för att undvika åksjuka, så flörtade busschauffören med mig. jag vet att E är busschaufför oxå, och det faktum att hans kollega flörtade med mig. vi beslutade att ses när vi kom fram till falun, bussen kom fram vid 9.45. min lektion började inte förrän 12, och han hade lunch fram till 14. så vi bestämde oss för att ha picknick i skogen. och det ena ledde till det andra, och jag behöver inte skriva ut vad som hände. grejen var att jag inte hade känslor för den killen utan för E, så jag hade skuldkänslor, vilket jag egentligen inte borde ha haft, eftersom jag och E inte var ihop, och hade inte ett förhållande. Men, "the twist" var att han var/är gift, han var iallafall gift då, nu vet jag inte längre. Grejen var att han inte sa att han var gift förrän efteråt, efter att vi hade setts några gånger, då det ena lett till det andra. så egentligen är det inte mitt misstag, eftersom han inte sa något, så var det hans misstag. och under den perioden han och jag sågs, det var kanske 5-10 gånger, så iochmed det, så associerar jag dom här 3 låtarna till den perioden. och jag vet inte om E vet om det skedde.. det gör detsamma i dagsläget. det jag är rädd för nu, är om jag skulle göra samma misstag igen, att göra nått liknande mot nån annan, men å andra sidan har jag lärt mig av det.



Svenska hjärtan



Svensk sommar tinar frusna själar och stackars satar som du och jag
som tror och hoppas och tänker att nu så nu är det väl
Äntligen våran tur att träffa nån som behandlar oss väl
kyss mig ömt och brutalt sover sked håller hårt både morgon och kväll
Dom säger dom bästa är tagna men dom ljuger, dom ljuger för vi finns ju kvar
Och om dom bara gav oss chansen

Jag ger dig inte min morgon och inte min dag
du får nått så mycket bättre, du får hela djävla jag
Hela underbara, unika jag inte något så fjuttigt som en morgon och en dag

Svenska hjärtan tinar aldrig när dom väl har frusit
Skitsnack, ge mig kärlek och passion och hunger och magi så smälter jag rakt av
Och vi som väntar på något gott vi väntar alltid för länge jag vet, jag vet
men ett liv med låga krav är som sommar utan sol och vinter utan snö
Och vem vill leva så

Jag ger dig inte min morgon och inte min dag
du får nått så mycket bättre, du får hela djävla jag
Hela underbara, unika jag inte något så fjuttigt som en morgon och en dag

Jag ger dig inte min morgon och inte min dag
du får nått så mycket bättre, du får hela djävla jag
Hela underbara, unika jag inte något så fjuttigt som en morgon
Jag ger dig inte min morgon och inte min dag
du får nått så mycket bättre, du får hela djävla jag
Hela underbara, unika jag inte något så fjuttigt som en morgon och en dag

Forever Young


Snö

äntligen är snön här.. men det är så lite snö.. med tanke på att snön äntligen kommit så tyckte jag att snön kunde ha kommit ordentligt, och inte smygit... nu när den är här kan det lika gärna bli smällkallt och metervis med snö, då blir jag glad.. så slipper man gå och halka när det är nollgradigt ute... -25 grader och snödrivor och snö på gräsmattorna som är högre än jag, då är jag glad.. förra året var en vinter jag älskade, då var det -20 länge, var till och med -35 några nätter.. så var det höga snödrivor och massvis med snö fram till påsk.. så ska en vinter vara.. så blir jag så arg varje höst när dom varnar om snökaos, det är inget snökaos, det är ett allmänt faktum att snön kommer varje år, det kommer en dämp i oktober, det kommer en dämp i november, sen smälter de bort, sen när det kommer kring jul, så är det här för att stanna. det är ingen ide att bli förvånad varje år, det jag är förvånad över är att alla andra är förvånade.. så ge mig massvis med snö, så man kan vara ute och leka i snön.. göra några snögubbar, och sånt...

I'm just the girl next door

http://www.youtube.com/watch?v=aT92_phBnZQ 

Det gick inte att få in videon, inbäddningen är inaktiverad...



Small town homecoming queen
She's the star in this scene
There's no way to deny she's lovely
Perfect skin, perfect hair
Perfumed hearts everywhere
Tell myself that inside she's ugly
Maybe I'm just jealous
I can't help but hate her
Secretly I wonder if my boyfriend wants to date her

She is the prom queen I'm in the marching band
She is a cheerleader I'm sitting in the stands
She gets the top bunk I'm sleeping on the floor
She's Miss America and I'm just the girl next door

Senior class president
She must be heaven sent
She was never the last one standing
A backseat debutaunt
Everything that you want
Never to harsh or too demanding
Maybe I'll admit it
I'm a little bitter
Everybody loves her but I just wanna hit her

She is the prom queen I'm in the marching band
She is a cheerleader I'm sitting in the stands
She gets the top bunk I'm sleeping on the floor
She's Miss America and I'm just the girl next door
Oh and I'm just the girl next door

I don't know why I'm feeling sorry for myself
I spend all my time wishing that I was someone else

She is the prom queen I'm in the marching band
She is a cheerleader I'm sitting in the stands
I get a little bit, she gets a little more
She's Miss America and... she's Miss America
I'm just the girl next door...

Måndagsbarn

(Oooheheheyyy)
Jag blev ett måndagsbarn
Hela livet blev en helg
Mmm, nu ere måndag snart
O jag lever för ikväll, (Åååh)
Sena nätter, tomma glas,
Femhundra skjuter upp problemet för ett tag (för stunden)
Men jag tror att alla snart… har fått nog av mig

Vad har du gjort av dig, för dig, med dig själv
Situationen e så sjuk
Vad har du gjort, för dig ere alltid helg
O helgen måste ta slut

De e fullt en lörda klockan 5,
Jag längtar alltid härifrån men aldrig hem
Skulle, *borde* ta det sen, vad ska det bli av mig, (Ååh)
Det finns dagar som idag av hopplösa mornar,
De e då jag vaknar som ett vrak
Å jag märker alla har - har fått nog av mig

Vad har du gjort av dig, för dig, med dig själv
Situationen e så sjuk
Vad har du gjort, för dig ere alltid helg
O helgen måste ta slut

Jag blev ett måndagsbarn
Hela livet blev en helg
De e månda snart
Men jag lever för ikväll

Föddes en lörda, mamma kalla mig för discotjej
Så på en lörda, ja då vet du var du hittar mig
Föddes en lörda, alla kallar mig för discotjej
Mamma frågar sig…

Vad har du gjort av dig, för dig, med dig själv
Situationen e så sjuk
Vad har du gjort, för dig ere alltid helg
O helgen måste ta slut

Vad har du gjort av dig, för dig, med dig själv
Situationen e så sjuk
Vad har du gjort Ve-ronica med dig själv
Helgen måste ta slut... (oh!)

(Du e ett måndagsbarn
Du e ett måndagsbarn)

although I've never met you, I love your parents, can I adopt them?

Är det möjligt att adoptera svärföräldrar utan att egentligen vara ihop med sagda svärföräldrars barn? Alltså, att ha svärföräldrar men ändå vara singel.. när jag satt på bussen och var på väg hem från HI-vision idag, så pratade jag med busschauffören, stisse.. gillar han, inte på nått perverst sätt eller så, han är ju ändå cirka 55-60 år.. men jag tycker han är väldigt trevlig för att vara morot, och jag brukar prata med han på bussen när jag åker med han, annars oxå iofs... har upptäckt att vi har en gemensam nämnare att diskutera, E, som jag raggade på förra året, hans son har gått i samma klass som E, eller nått sånt.. hur som helst så slog det mig när jag åkte med han idag, att jag skulle vilja ha han som svärfar, hur det nu är möjligt, utan att ha träffat hans son, som jag förövrigt har en aning om har en tjej för den delen, om jag har förstått stisse rätt.. så jag undrar om det är möjligt att ha svärföräldrar utan att vara ihop med barnen till svärföräldrarna..  störd tanke, jag vet...




Köpte förresten nya Ballerina-smaken idag.. Pepparkaka.. smaskigt värre... rekomenderas starkt..


RSS 2.0