Tid & Telefoner

Grunnade lite idag när jag åkte bil, funderar som bäst då. visserligen är det inte jag som kör, som tur är när jag funderar. Funderade på varför och hur folk har blivit så stressade och överpresterande på dom senaste 10 åren. man kan nog sträcka sig tillbaka till 60-talet, men det började bli extremt för ungefär 10 år sedan tycker jag, när mobiltelefonerna började vara en grej som ALLA har. Man ska ALLTID vara tillgänglig, man ska ALLTID vara kontaktbar. det tycker jag är lite skrämmande, och jag medger att jag är en av alla dessa som har och använder mobiltelefonen till max, men jag har däremot inget behov av att ha det senaste i teknologin, inget behov av att ha den senaste mobilen osv. Men det som skrämmer mig är att folk till och med ringer till sina grannar innan dom går till sina grannar. på landsbygden är det mindre av att ringa innan man går över till grannen, men det är så absurt är att man oftast, kanske till och med alltid ringer innan man ska till en person, till och med grannarna. det är väll bara att gå till grannen om man känner för det. man ser oftast om grannen är hemma. kanske inte om man bor i ett hyreshus, men bor man i hus så ser man ju om grannens bil är hemma, eller om lamporna lyser, osv.

Så funderar jag på varför folk stressar så mycket, ju större staden är ju större är stressen. det märkte jag när jag var ner till stockholm och mönstrade. jag var hur lugn som helst och lullade på i mitt eget lilla tempo, och stockholmarna rusade förbi när dom skulle till tunnelbanan eller bussen eller vad det nu va dom skulle med. så det lär nog ha märkts att jag var från "landet". men häruppe är vi "Bönder" inga "stadsfjollor". men å andra sidan är jag en "stadsfjolla" som flyttat till "landet" och blivit "Bonde".

Men jag fundrar mycket. och jag är av den sorten att jag oftast INTE HINNER eller vill tänka efter först innan jag pratar, så det blir mycket nonsens och mycket funderingar. man kan nog till och med påstå att det mesta är Rappakalja, men eftersom jag inte tänker efter före så blir det ofta att jag hamnar i prikära situationer, och antingen leder det till många skratt och pinsamma situationer, eller att jag hamnar i trubbel. men jag har oftast roligt ändå. Spontanitet och impulsivitet, blandat med ironi, tankspriddhet, och excentriskhet. Jag tänker och tycker, högt och ljudligt om mångt och mycket.

Kommentarer
Postat av: amal

så inspirerande blogg. läser den varje dag love it ! puss på dig

2009-05-22 @ 23:07:23
URL: http://classyfied.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0